Laatste nieuws

Gorssel JO9-1 bereikt bekerfinale

Gorssel JO9-1 (nieuwe naam voor F-1) van Voetbalvereniging Gorssel heeft op 22 april 2017 de finale van het KNVB Jeugdbekertoernooi bereikt. Een vrij unieke prestatie, want de laatste keer dat een Gorssels team de bekerfinale heeft gespeeld, is alweer een aantal jaren geleden.  In de voorrondes waren Eefde en FC Zutphen uitgeschakeld en in de kwartfinale waren de jongens van Gorssel net iets te sterk voor Witkampers uit Laren.

Halve finale: winst!
VoetbalFjesEn toen kwam op zaterdag 22 april de halve finale, in en tegen Ruurlo. Het werd een zinderend spannende wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kwam Gorssel op voorsprong en niet snel daarna werd het zelfs 2-0. Maar door een afstandsschot kwam Ruurlo terug in de wedstrijd. Nog voor rust werd de 2-2 gescoord. Na de pauze golfde het spel heen en weer met kansen voor beide teams. Halverwege de tweede helft stond er 4-3 voor Ruurlo op het scorebord. Het leek erop dat Gorssel in de halve finale zou gaan stranden. Maar hier legden de jongens zich niet bij neer en ze toonden nog een keer karakter. Na een mooie aanval werd de gelijkmaker gescoord en dreigde het op strafschoppen uit te draaien. Maar op het moment dat er een enorme regenbui boven Ruurlo losbrak, sloeg Gorssel toch nog toe en scoorde nog tweemaal. De einduitslag was 6-4 voor Gorssel JO9-1!

Finale
De finale tegen HSC'21 uit Haaksbergen wordt eind mei 2017 in Varsseveld gespeeld. Dan zal blijken of Gorssel JO9-1 de zogenaamde 'dubbel' kan gaan halen.
In de najaarscompetitie (2016) waren de jongens al kampioen geworden. Dat gebeurde op 3 december 2016, toen het team met 5-1 won van FC Zutphen.

Lees hier het verslag van de kampioenswedstrijd op 3 december 2016


Gorssel, 24 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends