Laatste nieuws

Gorssel kleurt weer oranje. Laat Koningsdag maar komen!

Als u de oranje banieren volgt komt u vanzelf op de Roskamweide, het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag op zaterdag 27 april a.s. De Gorsselse Oranje Vereniging heeft weer een prachtig programma voor jong en oud voorbereid. En dit jaar worden er nog extra attracties ingezet om alle stress en werkdruk te vergeten.

Koningsnacht
banieren joppelaanGorssel kleurt oranje. Banieren wijzen de weg naar de Roskamweide.Voordat de Koningsdag begint beleeft Gorssel op vrijdagavond 26 april een echte ‘Konings­nacht’ in de grote feest­tent op de Roskam­weide. Hier wordt een reünie gehouden van de Jeugdsoos Veldzicht Gorssel met disco­muziek. Ook anderen zijn van harte welkom om het festijn mee te beleven.

Klokgelui
De volgende morgen begint Konings­dag om 8.30 uur met klokgelui, waarmee iedereen wordt opgeroepen de Aubade te bezoeken, die door de school­jeugd wordt verzorgd op het Nijverheids­plein. Dat begint om 9.30 uur en wordt op de gebruikelijke enthousiaste en vrolijke wijze muzikaal begeleid door De Harmonie. Aansluitend hierop start het feest­­programma voor de school­jeugd, dat is opgezet met spelletjes, theater, zwemmen en een gps tocht. Kortom, voor alle groepen valt voldoende te beleven.

XXL Dragontrack
KoningsdagFB2018 85Koningsdag 2018 (Foto Femke Beijnvoort)Vanaf 13.30 uur beginnen de feestelijk­heden op de Roskam­weide. De Oranje Vereniging heeft weer de meest populaire attracties van de afgelopen jaren kunnen vastleggen, zoals de XXL Dragontrack, de Spiderweb, het Rodeopaard en de Bungee Trampolines. En om alle zorgen te vergeten en je weer eens lekker uit te laten leven is er een heuse Boksbal en ook een Kop van Jut. Kunnen de spieren ook weer wat worden geoefend.
En er is nog veel meer. Zo bouwen de scouts van de IJsselgroep een tokkelbaan, terwijl de meiden van de Kompasnaald het traditionele broodbakken op open vuur zullen verzorgen. Ook is de brandweer weer present met leuke water­spelletjes. Dit alles omlijst door de telkens weer terug­kerende attracties als de kleedjes­markt, de zweef­molen, het grabbel­huis, kaart- en geluk­schieten, enz., enz.

Smulplein
Dus er valt heel veel te beleven. En nu maar hopen, dat het weer een beetje meewerkt. Maar voor als het even wat minder is, bieden de door Anton en Annelies Bruggeman belangeloos ter beschikking gestelde tenten beschutting. Op het feestterrein komt ook een Smulplein, met een snackwagen en ijscokar, terwijl het personeel van Ristorante e pizzeria Gusto heerlijke Italiaanse hapjes verzorgt.

Panna en vogelschieten
KoningsdagFB2018 80VogelschietenOm 14.00 uur start voor jongens en meisjes de Panna met de voorronden, waarna de beste vier zich plaatsen voor de grote finale om 17.30 uur.
In de, eventueel verwarmde, grote feesttent kan iedereen naar de gezellige muziek luisteren van DJ Tonny en Eetcafé de Hoek zorgt voor de drankjes.
Om 15.30 uur begint het Vogelschieten naast de grote feesttent. Daarvoor kan men zich van 13.30 uur tot 15.00 uur inschrijven bij de oranjekleurige bestuurstent op de Roskamweide. Hier zijn ook de munten voor de attracties te koop.

Het feestprogramma eindigt als de vogel is geschoten, wat kan worden verwacht tussen 18.00 en 18.30 uur. Aansluitend en afsluitend is er vanaf 19.30 uur een swingende afterparty in De Hoek met de Cu Rock Band.

 
Gorssel, 23 april 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends