Laatste nieuws

Gorssel krijgt weer een openluchttheater

   OLToud325px1
    Het openluchttheater in oude glorie rond 1950 en zoals
    het er nu uitziet. Klik op een foto voor meer foto's.

   OLTnw325px1

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat het zover was. De Dorpsraad Gorssel had in eerste instantie een vrij ambitieus plan opgesteld waarbij sprake was van een overkapt podium zoals in de vorige eeuw. Vanwege de hoge kosten hiervan (ca. € 100.000,-) is ervan afgezien. Een beperkter plan is vervolgens tot een haalbaar geheel gemaakt met een investering van circa € 50.000,-. Eind 2011 was de financiering hiervan rond en daarna werden noodzakelijke procedures opgestart. Helaas is de uitvoering een jaar vertraagd vanwege een bezwaar maar ook dat is inmiddels opgelost.

Het plan
De nog deels bestaande kleedruimte wordt weer opgemetseld en wordt ingericht als vleermuizenkelder, het podium wordt bestraat, er worden eenvoudige zitbanken geplaatst voor ongeveer 100 bezoekers en de looppaden en trappen worden weer goed begaanbaar gemaakt. Overbodige en deels verwilderde bomen en struiken worden verwijderd en het terrein wordt van nieuwe aanplant voorzien. Omwonenden zijn verheugd dat het verwaarloosde terrein wordt opgeknapt.  
De belangrijkste organisaties die het plan financieel mogelijk maken zijn de provincie Gelderland, de gemeente Lochem, de Rabobank, de Groene Waarden en de Dorpsraad zelf. Het team Gorsselnaren dat op 2 augustus jl met het feest ‘Zomer in Gelderland’ duizend euro heeft verdiend heeft dat geschonken aan het openluchttheater en een anonieme gulle Gorsselnaar heeft ook nog een duit in het zakje gedaan.
Meer informatie over het plan vindt u op de website van de Dorpsraad www.dorpsraadgorssel.nl.

Feestelijke opening
De procedures worden nu afgerond, afspraken met Bouwbedrijf Nijenhuis Menkveld, Vrielink, Installatiebedrijf Anton Bruggeman en de Stichting Natuur Anders zijn gemaakt en in 1 februari 2013 zal begonnen worden met het rooien van bomen en verwijderen van struikgewas. Direct aansluitend zullen de bouwkundige werkzaamheden worden opgepakt. Met deze startdatum zal het werk medio april gereed zijn. Het theater zal dan medio mei met de nodige feestelijkheden worden geopend. 

Stichting
Een stichting zal het terrein en het theater gaan beheren en voorkomen dat het weer in verval raakt. De Dorpsraad is verantwoordelijk voor de uitvoering van het herstelplan en zal het nieuwe stichtingsbestuur op weg helpen. Het terrein is en blijft eigendom van de gemeente, die het in erfpacht geeft aan de stichting.

Vrijwilligers gevraagd
Reeds aardig wat inwoners van Gorssel, met name omwonenden, hebben aangegeven dat zij zich willen inzetten voor het theater. Als bestuurder voor de stichting, voor het (groen)onderhoud of voor de organisatie en begeleiding van voorstellingen. Toch kan het team nog best wat extra ondersteuning gebruiken. Mensen die het openluchttheater een warm hart toedragen en die een bijdrage willen leveren kunnen contact opnemen met onderstaande projectleiders van de Dorpsraad.
Ook financiële bijdrages, sponsoring of donaties, zijn welkom.

Paul Wiegerinck, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., per telefoon: 0575 - 493976
Bob Kempink, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., per telefoon: 0575 - 493113.


Gorssel, 7 januari 2013

 OLToud325px2 

OLToud325px3

OLTnw325px1

OLTnw325px2

OLTnw325px3

OLTnw325px4

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends