Laatste nieuws

Gorssel maakt zich op voor IJsseljazz

    
     Ntjam Rosie, een van de vele artiesten die zullen
     optreden tijdens IJsseljazz op 8 en 9 september
     in Gorssel
     Bekijk het volledige programma (pdf) 
    

Voor de 7e keer wordt IJsseljazz in Gorssel georganiseerd. Wat begon met een optreden van saxofonist Hans Dulfer groeide uit tot een festival van formaat. IJsseljazz trekt jaarlijks ongeveer 18.000 muziekliefhebbers. Aan het festival gaat een strakke voorbereiding vooraf. “In januari startten we met het boeken van artiesten en het aanvragen van de nodige vergunningen”, vertelt Rob van Essen, voorzitter van Stichting IJsseljazz. “De concertagenda van topartiesten zit snel vol. Daar moeten we op tijd bij zijn. Dit jaar is het ons weer gelukt om een mooi programma te presenteren.”

Bekende artiesten
Met artiesten als Alain Clark, Erwin Nyhoff en Flavium gooit IJsseljazz in 2012 hoge ogen. Rob van Essen: “We hebben in de afgelopen jaren contacten opgebouwd in de muziekwereld. Daar plukken we nu de vruchten van.” De Stichting kreeg bijna 200 aanvragen van bands die op het festival wilden spelen.

Uit de regio
Voor het eerst start IJsseljazz dit jaar al op zaterdagavond met ‘Bands uit de regio’. Op het Nijverheidsplein geven NYC en Kiek Doar Es de aftrap voor het festival. “Het is een primeur”, legt Van Essen uit. “Elk jaar staat het podium op zaterdagavond al klaar. Dit jaar willen we dat benutten. We geven bands uit de regio de kans om zich te presenteren.”

Samenwerking
Trots is Van Essen op de samenwerking met sponsors, de gemeente, winkeliers en de vele vrijwilligers. “Op zondag werken er 120 vrijwilligers mee. Dat is fantastisch! Alleen samen maken we een evenement van dit formaat mogelijk in Gorssel.”

Meer informatie over IJsseljazz en het programma? Kijk op www.ijsseljazz.nl of www.facebook.com/ijsseljazz 

Gorssel.nl
27 augustus 2012

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends