Laatste nieuws

Gorssel.nl is jarig

Het is u door de vrolijk versierde bovenkant van de website natuurlijk niet ontgaan: Gorssel.nl viert haar eerste verjaardag. Op 12 januari 2012 is de website officieel in gebruikt genomen door wethouder Heesen en in die korte tijd is het uitgegroeid tot een belangrijk medium in ons dorp.

  
 HoeraBallon325
      Gorssel.nl viert haar eerste verjaardag.
      De website wordt nu dagelijks door
      bijna 300 mensen bezocht.
  

Het Gorssel-gevoel
Gorssel.nl inspireert en brengt mensen bij elkaar. De website beoogt bij te dragen aan de samenhang en levendigheid in Gorssel. Gorssel is een prachtig, actief en vitaal dorp en dat wil de redactie met deze website uitstralen. 

Gorssel.nl is van, voor en door Gorssel
Bijna alle verenigingen en instellingen en ook veel ondernemers weten de redactie van Gorssel.nl te vinden voor hun actualiteiten en aankondigingen. In de eerste maanden werd de site dagelijks zo’n 150 keer bezocht en dat is geleidelijk opgelopen tot bijna 300 keer per dag. In december bezochten 3.650 mensen (‘unieke bezoekers’) gemiddeld 2,4 maal de site. Dat zijn dus 8.760 bezoeken in die maand en dat aantal neemt nog steeds toe.

De website wordt beheerd door een team van vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat alle informatie goed en overzichtelijk te vinden is. Maar Gorssel.nl is van, voor en door iedereen. Iedere vereniging, ondernemer, zorginstelling of privépersoon kan helpen om de site nog mooier, informatiever of leuker te maken.

Cijfers, cijfers, cijfers
Het eerste jaar van Gorssel.nl is een productief jaar geweest. Voor wie van cijfers houdt:

    Er zijn op Gorssel.nl 307 nieuwsberichten verschenen. U kunt ze via ‘Meer nieuws’ en het ‘Nieuwsarchief’ nog allemaal terugzien.
  • Naast de nieuwsartikelen zijn er 91 andere webpagina’s. De meeste kunt u via het hoofdmenu bekijken.
  • Er hebben 365 aankondigingen in de agenda gestaan en er staan er nog 25 in de wachtrij om gepubliceerd te worden.
  • Gorssel.nl bevat ongeveer 2.000 foto’s, verspreid over de vele artikelen en in de 31 fotoalbums (Foto’s in het hoofdmenu).
  • Iedere twee weken wordt een nieuwsbrief verstuurd, waarvoor zich inmiddels 127 mensen hebben aangemeld. Die nieuwsbrief wordt geheel geautomatiseerd samengesteld uit de laatste acht nieuwsberichten en de eerstvolgende zestien agendapunten. Bekijk hier een voorbeeld van deze nieuwsbrief .  Op de homepage, in de rechterkolom, kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.
  • Gorssel.nl heeft 216 tweets (berichten via Twitter) verzonden en heeft momenteel 118 volgers op Twitter.
    LanceringHeesen325
      Wethouder Wilma Heesen 'lanceert' Gorssel.nl op
      12 januari 2012. Lees het artikel van die datum
   

Het zijn cijfers waar de redactie van Gorssel.nl best trots op is, maar het zijn toch vooral de inwoners van Gorssel die dit mogelijk hebben gemaakt. Zij hebben immers ons de vele nieuwsberichten, aankondigingen van activiteiten, foto’s en tips gestuurd.  

Dorpsplein
Gorssel.nl wil een virtueel dorpsplein zijn en dat wordt goed geïllustreerd met het Prikbord. Sinds de start zijn daar zo’n 240 prikkertjes op geplaatst. Dat betreft een leuke mengeling van te koop aangeboden spullen, woonruimte gezocht of aangeboden, verloren voorwerpen, aanbod of vraag vrijwilligerswerk en gewoon leuke mededelingen. Niet zelden krijgen we al na een dag of een paar dagen een melding dat het prikkertje er vanwege een succesvolle match weer af mag. Fantastisch natuurlijk, al lijkt het hierdoor misschien dat het Prikbord weinig gebruikt wordt... Maar dat is juist een bewijs van zijn bestaansrecht!
  

HoeraVuurwerk325Wat vindt u van Gorssel.nl?
Op de enquête in de rechter kolom op de homepage kunt u aangeven wat u van Gorssel.nl vindt. We zijn benieuwd!

Doet u ook mee?
Stuur uw nieuws, berichten voor de agenda, foto’s, tips en ideeën naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Gorssel.nl is van iedereen – gebruik het!

Reageren?
De redactie van Gorssel.nl ziet graag uw reactie op de nieuwsberichten. Daar maken nog weinig bezoekers gebruik van. Toch draagt uw mening, opmerking of aanvulling bij aan de levendigheid van de website. En dat is precies de bedoeling van Gorssel.nl!

Dus: wilt u Gorssel.nl feliciteren? Schrijf een reactie onderaan deze pagina!


Gorssel.nl
11 januari 2013 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends