Laatste nieuws

Gorssel.nl is vernieuwd!

Gorssel.nl heeft een nieuwe website. Dat mocht wel eens na zes jaar, want zolang bestaat Gorssel.nl al. De techniek achter de website moest nodig vervangen worden. Dat kwam eigenlijk neer op het maken van een geheel nieuwe website en daarbij zijn tegelijk ook wat andere dingen aangepast. We hopen natuurlijk dat u het een verbetering vindt, maar horen het ook graag als u denkt dat iets beter kan.

Veranderingen
WinterInGorsselFB325In de eerste plaats: aan de inhoud van Gorssel.nl is niets veranderd. Alle artikelen van de afgelopen jaren kunt u nog steeds terugvinden. Ook is de eenvoudige en functionele structuur behouden gebleven. Maar we hebben ook gekozen voor een paar veranderingen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • De homepage is met drie kolommen naast elkaar overzichtelijker geworden.
  • De menu-indeling is verbeterd.
  • Het overzicht van verenigingen, ondernemingen, winkels en voorzieningen is samengevoegd in één rubriek ‘Dorpsgids’.
  • De zoekfunctie is op alle pagina’s op te roepen, via het vergrootglas in het hoofdmenu.
  • De nieuwe site is nu ook beter op smartphone te bekijken.

Tijdelijke pagina voor het nieuwe Dorpsplan
Aan de website is tijdelijk een pagina toegevoegd die betrekking heeft op het nieuwe Dorpsplan 2018-2022, dat in de maak is. U vindt hier informatie over het dorpsplanproces, maar u kunt ook zelf meepraten door het plaatsen van berichten op deze tijdelijke ‘digitale muurkrant’.
De pagina is te bereiken via het hoofmenu ‘Dorpsplan’.

Grote klus
Het bouwen van een website zonder historie zou een stuk eenvoudiger zijn geweest, maar ons uitgangspunt was altijd dat alle artikelen en de foto’s die ooit op Gorssel.nl verschenen zijn in een nette opmaak beschikbaar moesten blijven. Omdat de website nu op verschillende formaten schermen (desktop, tablet, smartphone) anders wordt getoond was dat een enorme klus, die een aantal maanden heeft gevergd. Zonder de deskundigheid en enorme inzet van onze webbouwer en -specialist zou dit nooit gelukt zijn en we zijn hem dan ook veel dank verschuldigd.

Word 'Vriend' van Gorssel.nl
De nieuwe website is misschien een goede gelegenheid om 'Vriend van Gorssel.nl' te worden. De website en de bijbehorende social media worden beheerd door een team vrijwilligers, maar ook een vrijwilligersorganisatie kan niet zonder geld.
Hier leest u meer over de mogelijkheden.

Wij vernemen graag uw reactie
We hopen natuurlijk dat de nieuwe site u bevalt. We stellen het zeer op prijs om uw reactie over de nieuwe site te ontvangen. Goede indruk of verbeterpunten? We horen het graag.
Eenvoudige, algemene opmerkingen kunt u desgewenst als reactie onder dit nieuwsbericht plaatsen.
Vragen, problemen of suggesties kunnen ook per e-mail sturen naar ons adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  

Redactie Gorssel.nl
2 februari 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends