Laatste nieuws

Wordt Gorssel opnieuw ‘schoonste winkelgebied’?

Gorssel doet dit jaar opnieuw mee met de verkiezing van het ‘schoonste winkel­gebied’. In 2018 won Gorssel samen met de kern Laren de derde prijs in de categorie kleine gemeen­ten. Deze week was er al een schoonmaak­ploeg actief.

NederlandSchoon
Schoonmaakavond kleinHet schoonmaakteam: v.l.n.r. Roos Lagrené, Annemarie Verstraten, Jan Wassink, Annemieke Willems, Sonja van der Chijs en Gerda Mulder De landelijke verkiezing van schoonste winkelgebied is een initiatief van Nederland­Schoon. In een schoon winkel­gebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger.

Verbeteringen
Om samen voor een schoon winkelgebied te zorgen is inzicht nodig in hoe schoon het gebied is en waar de verbeter­punten liggen. Net als vorig jaar gaat Gorssel deze uit­daging aan door middel van een samen­werking tussen de gemeente Lochem, Circulus Berkel, Dorps­raad en ondernemers­vereniging Gorssel Buiten­gewoon. Een aantal weken geleden was de kick-off en gingen de samen­werkende partijen gezamen­lijk door het dorp om de huidige situatie in kaart te brengen. Hieruit volgden verbeter­punten waar iedereen mee aan de slag kan. Vanuit een gezamen­lijk belang is de intentie uitgesproken om zaken snel en doel­matig uit te voeren. 

Pluim
De afgelopen week was een aantal ondernemers al druk aan het schoonmaken. “Daar­voor verdienen ze een pluim”, zegt Roos Lagrené, secretaris van Gorssel Buiten­gewoon. “We willen iedereen die er niet bij kon zijn aan­moedigen om voor de deur van zijn huis/winkel zelf even aan de slag te gaan. De komende weken delen we afval­bakken en vrolijke bezems uit om extra gemotiveerd de handen uit de mouwen te kunnen steken.”

Beoordeling
Alle deelnemende winkelgebieden worden de komende maanden onaangekondigd be­oordeeld door Nederland­Schoon. Belangrijke factoren waar naar gekeken wordt zijn de hoeveel­heid waar­genomen zwerf­afval, de kwaliteit van de bestrating, kwaliteit en onder­houd van de openbare voor­zieningen en onder­zocht wordt of de gevels schoon zijn en of er een aangename sfeer hangt.
Op 31 oktober 2019 worden de prijswinnaars bekendgemaakt.


Gorssel, 11 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends