Laatste nieuws

Gorssel ‘transition town’?

Op 16 december 2016 en 17 februari 2017 zijn in De Brink in Gorssel de inspirerende films ‘Tomorrow’ en ‘In Transition 2.0’ vertoond. Beide avonden waren druk bezocht, sfeervol en verbindend.

Transitiebeweging
FilmTransitieHoewel het uitgangspunt van beide films is, dat onze westerse manier van leven in veel opzichten een doodlopende weg is en dringend moet veranderen, is de toon van beide films positief en hoopvol, met inspirerende initiatieven die overal ter wereld ontstaan. Over de hele wereld zijn er mensen die niet langer wachten tot iemand anders met oplossingen komt, maar die de handen ineenslaan. Zo zijn er steeds meer kleine gemeenschappen, dorpen en steden die de verbinding aangaan en inspirerende initiatieven ontplooien, zoals het opzetten van ruilsystemen, het verbouwen van eigen voedsel, versterken van de lokale economie. Kortom, het ontwikkelen van duurzame oplossingen met meer zorg voor elkaar en de omgeving.

Brainstormen
Een aantal Gorsselnaren is hierdoor geïnspireerd geraakt en wil graag met anderen in een ‘open space’ brainstormen en kijken wat er leeft in Gorssel en wat er mogelijk is. En waarbij sociale, verbindende, duurzame en lokale aspecten uitgangspunten zijn. “Het gaat hier om brainstormen en het verplicht tot niets!”, aldus een van de initiatiefnemers. 

Bijeenkomst
Een eerste bijeenkomst wordt gehouden op 23 april 2017 van 14.00 -17.00 uur, met na afloop soep met brood en een drankje. Wie zich aangesproken voelt en wil meedenken, wordt gevraagd voor 16 april 2017 een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarbij graag vermelden met hoeveel mensen je komt. Het aantal personen bepaalt uiteindelijk of de sessie op een privélocatie gehouden wordt of in een (gehuurde) ruimte. De kosten bedragen tussen € 2 en € 5 p.p. Deelnemers krijgen na 16 april bericht over locatie en kosten. 
Iedereen is welkom, ook degenen die beide genoemde films (nog) niet gezien hebben. Het is in dat geval aan te raden - maar geen voorwaarde - om de film ‘In Transition 2.0’ te bekijken.


Gorssel, 5 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends