Laatste nieuws

Gorssel verwelkomt ruim 1000 mountainbikers

Bijna zomers was het, maar dan wel met een decor van schitterende herfstkleuren. Onder geweldige omstandigheden hebben zondag 2 november jl. meer dan duizend mountainbikers meegedaan aan de door de Wieler Toerclub Gorssel georganiseerde tocht door de bossen en over de heide van Gorssel. Korte broek, een prachtig parcours, blije gezichten. De organisatie had de handen vol aan de enorme stroom enthousiastelingen, maar kijkt terug op een prachtig evenement.

Goed geoliede machine
WTCHeideveldtocht2014 20De Gorsselse Heideveld toertocht voert de fietsers ook over de Gorsselse Heide, met toestemming van de beheerderWTC Gorssel organiseert deze Heideveld toertocht nu al voor de 28e keer, maar nog nooit waren er zoveel deelnemers. Natuurlijk kwam dat ook door het mooie weer, maar in de vele jaren heeft de wielerclub een enorme ervaring opgebouwd waardoor de tocht wordt aanbevolen op de landelijke kalender van de fietsersbond NTFU.
Tientallen vrijwilligers weten precies wat ze moeten doen en natuurlijk is er een uitgebreid draaiboek. De middag ervoor was de route al helemaal uitgepijld door vier teams. Gevaren zoals prikkeldraad en oversteken waren gemarkeerd. Op de ochtend van de tocht werd alles  nog eens in alle vroegte gecontroleerd. Om 9 uur was het al een drukte van jewelste en de verkeersregelaars hadden hun handen vol om het parkeren van de auto’s op de weilanden rondom de kantine van de Voetbalvereniging Gorssel, het startpunt van de route, te begeleiden. Ondanks de toeloop ging het inschrijven vlot met de ‘scan-and-go-pas’ van de fietsbond. Nog even een kop koffie van de voetbalclub en de fietsers gingen op pad voor hun tocht van 35 of 45 kilometer.

Uitdaging
WTCHeideveldtocht2014 5Flinke klim bij de zandafgraving langs het kanaal bij EefdeDe Gorsselse fietsclub heeft goede contacten met veel terreinbeheerders zodat de tocht over gebieden gaat waar normaal niet gefietst mag worden. Deelnemers kwamen uit een groot deel van oostelijk Nederland. Fietsfanaten uit de Veluwe, toch wel verwend met mooie ATB-mogelijkheden, waren lovend over het parcours. Technisch uitdagende stukken met veel hoogteverschillen waren er bij de zandafgraving van Eefde en de voormalige vuilnisbelt van Harfsen.
Bij het rustpunt moesten de vrijwilligers van WTC Gorssel stevig aan de bak. Thee, bouillon, bananen, krentenbollen en koeken moesten veelvuldig worden aangevuld. Het leek er zelfs op dat de royaal ingeslagen voorraden onvoldoende waren, maar dat viel gelukkig mee. Bij terugkomst in de kantine van VV Gorssel was er heerlijke snert en ook het bokbier vloeide rijkelijk.

Complimenten

WTCHeideveldtocht201425KLWTC Gorssel mocht zeer veel complimenten in ontvangst nemen voor de organisatie, voor het duidelijke uitpijlen van de route en de verzorging. Dit alles kan uiteraard alleen met de hulp van de vele leden die daarvoor bijna twee dagen in de weer zijn. WTC Gorssel bedankt daarnaast ook de vrijwilligers van de VV Gorssel voor de goede faciliteiten en voorzieningen.

Midwinter Veldtoertocht
WTCHeideveldtocht2014 12Foto's: Simke Kamphorst, Ruud Holshuijsen en Stephan KamphuisOp 8 februari 2015 is Gorssel weer middelpunt van de Nederlandse fietsscene. Dan organiseert WTC Gorssel de Midwinter Veldtoertocht, over o.a. landgoed de Velhorst bij Almen en door het Waliën richting Vorden.

 

 

  

Nieuwe mooie film van de tocht, bijgeplaatst op 11 nov. 2014. Bedankt Dylan Schra.

{source}
    <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/E91H4r4MptU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

 

Film van bijna 4 minuten van RideMyMTB.com:

{source}
    <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/0JJOFrlIGFA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 
Film van 49 minuten van MTB Action:

{source}
    <iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/YhMENNItGkg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source} 

Gorssel.nl
3 november 2014

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends