Laatste nieuws

Gorssel voor Oekraïne – 23 april wordt een prachtige dag

Zaterdag 23 april 2022 zal er de hele dag live­muziek klinken in en rond de kerk in Gorssel. En er zijn veilingen en kinder­activiteiten. Het wordt een prachtige gezellige dag. Maar wel met een serieus doel: Gorssel Geeft... Massaal, voor Oekraïne.
Namens de organisatie vertelt Henk Veenendaal over de voorbereidingen: “Er hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld om hand- en span­diensten te verlenen. Dat is mooi. We zijn met de voorbereidingen al een heel eind en willen alvast een tipje van de sluier oplichten.”

Neighbour Sisters
NeighbourSisters kleinNeighbour Sisters zullen meteen al bij de opening voor veel sfeer zorgen De dag begint om 10.30 uur met een optreden van de Neighbour Sisters. Henk: “Zij zorgen voor veel sfeer, wij zorgen voor koffie. Een mooie opening van onze Oekraïne­dag!” Gerda Lindenbergh en Paulien Kuiper treden al jaren op als The Neighbour Sisters en in het dagelijks leven zijn ze ook echt Gorsselse buur­vrouwen. De energie spat af van hun optreden, waar ze komen is het feest. (Website van de Neighbour Sisters)

Veilingen
Wat gaat er verder allemaal gebeuren? Veel muziek, maar er worden de hele dag door ook veilingen gehouden waarbij de meest uiteen­lopende zaken onder de hamer komen. Henk: "Wat te denken van een cursus dialect­spreken voor acht personen? Dus met de hele familie of met je bedrijf deze cursus volgen, mooi toch?"  Voor de veilingen zijn veel dingen beschikbaar gesteld door winkeliers, particulieren en organisaties, bijvoorbeeld schilderijen van Gorsselse kunstenaars, historische boeken en tegoed­bonnen.

Een dag vol muziek
Waalkwartet kleinHet Waalkwartet tijdens een concert in de Nijmeegse StevenskerkEr zullen de hele dag door diverse artiesten, musici en koren optreden. “We mogen zeggen dat een hoog en gevarieerd niveau gehaald gaat worden”, aldus Henk. Het Waalkwartet zal delen uit een fluitkwartet van Mozart en muziek van Hendrik Andriessen en Bach spelen. “Op zoveel oorlogs­geweld en menselijke leed is muziek het enige zinvolle antwoord”, aldus Janneke Roelofs van het Waalkwartet. (Website van het Waalkwartet)
Ook diverse koren staan in de rij om er een prachtige dag van te maken. Daarover meer in een volgend artikel.

Hapjes en drankjes
Er wordt een kleurwedstrijd gehouden voor de jonge vrienden en vriendinnen. Ook kunt u zelf­gebakken koekjes kopen, crèpes eten of een sfeervol drankje drinken.

Op Gorssel.nl zullen meer artikelen verschijnen over de vele artiesten, koren en andere activiteiten tijdens Gorssel voor Oekraïne op 23 april.
  

Gorssel, 8 april 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends