Laatste nieuws

Gorssel voor Oekraïne – 23 april wordt een prachtige dag (2)

Zaterdag 23 april is het grote benefiet­concert voor Oekraïne. In dit artikel voor de tweede maal een greep uit het uitgebreide programma, de optredende artiesten en koren, en de veilingen. Het eerste artikel verscheen vorige week (zie link hieronder).

Veilingen
Op het kerkplein zal vijfmaal een veiling worden gehouden met artikelen die beschikbaar zijn gesteld door winkeliers, kunstenaars, particulieren en organisaties. Veilingmeesters zijn Leon Salimans, Henk Datema, Nico Meerburg, Irma Harmsen en (onder voorbehoud) Henk van Zeijts.

Pop, klassiek, shanty, close harmony en meezingen
SwingFun kleinSwingFun, het vervolg van Swing Cooperation en Zutfun In het vorige artikel werden de Neighbour Sisters en het Waal­kwartet al belicht. Van cabaret tot klassiek dus. Met de deelname van diverse koren wordt het aanbod zelfs nog breder. In de kerk zal om half elf popkoor SwingFun de spits afbijten. Deze naam zegt u misschien nog niet zoveel, het is ook het eerste optreden van het koor. Maar ervaren zijn de zangers en zangeressen zeker. SwingFun is namelijk ontstaan uit het samen­gaan van Swing Cooperation uit Gorssel en Popkoor Zutfun uit Zutphen/Warnsveld. “We dragen graag ons steentje bij aan deze bijzondere benefiet­dag en vinden het fijn ons hier te kunnen presenteren!” aldus de woord­voerster van het popkoor.

Canticum 3092 kleinCanticum GorsselVan een geheel andere aard is Canticum Gorssel. Het koor heeft 30 zangers, verdeeld over bassen, tenoren, alten en sopranen. Na twee jaar verplichte corona­pauze zal het koor op 1 mei een eigen concert in de Gorsselse kerk verzorgen met Engelse madrigalen en Franse koor­muziek. Wat zij een week eerder in dezelfde kerk tijdens het grote Oekraïne­concert zullen brengen blijft nog even een verrassing.

Een popkoor dus, en een klassiek koor en .... om het nog wat gevarieerder te maken zal Shantykoor ‘Op Koers’ zeemans­liederen ten gehore brengen.

NoRomeos kleinNo Romeo'sOok de dames vocalgroup No Romeo’s is van de partij. De 21 dames hebben een passie voor close harmony. "Raken en geraakt worden", dat is het uitgangspunt van No Romeo’s en dat doen de leden met veel expressie en persoonlijkheid.

Vorige maand is Juliette Dumoré een Vredes-projectkoor gestart dat op ook tijdens het benefiet­concert zal optreden. Ook zal zij een versie van haar meezing­programma Sing it! presenteren. ‘Songs for Peace’, voor iedereen die van spontaan meezingen houdt.

Kleinkunst
Het programma lijkt haast eindeloos. Wellicht in een volgend artikel meer aandacht voor deze artiesten die we nu slechts even kort noemen: zangeres en theater­maakster Daan Kien, muziek- en poëzie­duo Geert Kapteijns en Jacobus Trijsburg, dialect­­schrijver en -spreker Joop Hekkelman, vertelster Thea Rijsewijk en Muziek­vereniging De Harmonie.
 

Meer:

 
Gorssel, 14 april 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends