Laatste nieuws

GorsselKort: 12 juni 2020

In de derde aflevering van GorsselKort onder meer: voetbal 2-daagse bij VV Gorssel, dode reeën door los­lopende honden, een nieuwe vorm voor de Avond4­daagse, de Vuller­school gaat weer naar buiten, uitkijk­punten bij de Eefdese sluis beperkt weer open en De Elf Marken annuleert alle activi­teiten voor de rest van het jaar.

Voetbal 2-daagse bij Voetbalvereniging Gorssel
VV2 daagse kleinOp maandag 21 en dinsdag 22 juli organiseert Voetbal­school Impuls een voetbal 2-daagse voor alle jongens en meisjes tussen de 5 en 15 jaar op Sport­park Gerstlo aan de Markeweg. Twee dagen lang staan plezier en lekker voetbal­len centraal. Gediplo­meerde trainers verzorgen deze dagen, waarbij op beide dagen genoten kan worden van een uit­gebreide lunch en gezonde tussen­doortjes. Deze leuke dagen zijn ook bedoeld als kennis­making met het voetballen voor jongens en meisjes die de stap naar de velden nog niet hebben gezet.
De kosten bedragen € 75 per persoon. Informatie en aanmelden bij Voetbalschool Impuls.

Vijf reeën gedood door loslopende honden
PosterRee kleinOp het Prikbord van Gorssel.nl verscheen op 10 juni het volgende opvallende bericht van mevrouw Ten Seldam: “In het bos rond Amelte en in de uiter­waarden in totaal 5 reeën gedood door honden. Overal staan borden 'honden aan de lijn'. Maar helaas voelt niemand zich aan­gesproken. Laten we alsjeblieft zorg­vuldig met de dieren in de natuur omgaan”.
Als toelichting vertelt mevrouw Ten Seldam dat in de bossen rondom Amelte drie ree­kalfjes de dood vonden, terwijl in het gebied van de uiter­waarden twee reeën door honden zijn gedood.
Max Garssen, zelf jager, reageerde op de prikbordadvertentie met de mededeling dat hij flyers heeft op­gehangen om deze misstanden te voorkomen (zie foto). Ook Max roept op honden aan de lijn te houden.

De Avond4daagse gaat dóór, in nieuwe vorm
Avond4daagse kleinDe organisatie van de Avond4daagse Gorssel/Epse laat weten dat de Avond4daagse van dit jaar toch door­gaat. De KNWB heeft een alternatief gelanceerd: de Home Edition.
Hierbij loop je geen van tevoren vastgestelde route, maar vertrek je vanaf je huis en maak je je eigen routes. Dat doe je dan via de app van eRoutes. Na vier dagen ontvang je dan de enig echte Avond4­daagse medaille.
Met de Home Edition wordt iedereen in Nederland de gelegenheid geboden een eigen Avond4­daagse te lopen. Niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sport­maatjes of met je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maxi­maal twee weken zitten. Kijk op deze website om je in te schrijven. 

Weer lekker de wei in
VullerBuiten kleinGroep 4 van de Vullerschool, met rechts assistent Guus Smalt (met pet)Groep 6 van de Vuller­school kan weer als groep met een buiten­activiteit bezig. Met de leer­kracht op 1,5 meter afstand en assistent Guus Smalt uit groep 8 is het heerlijk slag­ballen. Een mooi gezicht en wat een verschil met de afgelopen maanden. 

Beperking bezichtiging sluis Eefde deels opgeheven
SluisEefdeApril2020 fotoRWS kleinSluis Eefde (foto RWS) Vanwege het coronavirus waren de uitkijkpunten bij de sluis in het Twente­kanaal bij Eefde afgesloten. De af­sluiting is nu deels op­geheven. Vanaf het Kanaal­pad langs de nieuwe sluis kan het schutten bekeken worden. De delen ter hoogte van de sluisdeur aan de kant van de Kappe­rallee blijven afgesloten, omdat het daar veel moeilijker is om 1,5 meter afstand te houden. Dat is te zien aan hekken en borden met aan­wijzingen.
Dus, leuk om een bezoekje te brengen, maar beter is het om drukke dagen en tijden te mijden en in ieder geval de (afstands-)regels in acht te nemen. Lees hier meer over de sluis in Eefde.

Elf Marken schrapt activiteiten voor de rest van het jaar
Tramstation maart2015 kleinHet Tramstation in Gorssel is tot nader order geslotenDe Historische Vereniging De Elf Marken schrapt alle geplande activiteiten voor de zomer en het na­jaar. Het Tramstation blijft in elk geval tot 1 september gesloten. Dit betekent dat er de rest van het jaar geen lezingen en geen Open Dagen gehouden worden en ex­cursies niet door­gaan. Het bestuur beraadt zich in augustus over eventuele open­stelling van het Tramstation na 1 september.

Ook iets te melden?
Zoals de naam al aanduidt: in GorsselKort kunnen allerlei onder­werpen, zoals sport, ondernemer­schap, uitjes, of andere leuke en interessante dingen kort aan de orde komen. Berichten vanuit uw vereniging, bedrijf of welke invals­hoek dan ook kunt u, zoals altijd, sturen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Redactie Gorssel.nl
12 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends