Laatste nieuws

GorsselKort: 21 mei 2020

Dit is de eerste aflevering van een nieuwe rubriek op Gorssel.nl. Wekelijks presenteert de redactie in GorsselKort berichten van leuke en interessante nieuwsfeiten. GorsselKort is de opvolger van het ‘Coronajournaal, anders denken, anders doen’ waar tien veelgelezen afleveringen van zijn verschenen. In de nieuwe rubriek zal vast nog wel corona-gerelateerd nieuws verschijnen, maar de nieuwe rubriek is algemener van aard.

Nieuw: Fietsreparatie-service Gorssel
Jurriaan kleinJurriaan van den Berg is gestart met een fietsenserviceSinds kort heeft Gorssel weer een fietsen­maker. Jurriaan van den Berg is gestart met een fiets­servicebedrijf, waarbij de te repareren fietsen worden opgehaald en na reparatie weer worden thuisgebracht. Zowel reparaties als onderhouds­beurten worden door hem gedaan.
Met zijn 20-jarige ervaring als fietsen­maker speelt Jurriaan van den Berg in op de behoefte aan service bij zijn klanten. Eén telefoontje is genoeg om de fietsreparatie te regelen. Kleine reparaties voert hij soms ter plekke bij de klant uit, maar meestal neemt hij de fiets mee naar zijn werkplaats aan de Mezenstraat. Jurriaan is net voor de corona­crisis begonnen. Niet de beste starttijd maar toch heeft hij al diverse tevreden klanten gehad. Op dit moment is zijn werkplaats nog niet toegerust op de reparatie van elektrische fietsen. Dat komt later.
Tijdens de opstartfase heeft hij nog een andere baan, als proces operator bij Aviko. Hij hoopt in de toekomst al zijn tijd te kunnen besteden aan zijn bedrijf Fietsservice Gorssel. Afspraken met hem kunnen worden gemaakt via telefoonnummer 06-48124894

Blije gezichten bij de nieuwe start op de Vullerschool
VullerschoolNaCorona Op maandag 11 mei zijn de basis­scholen weer open gegaan. Leer­kracht Paula Korte van de Vullerschool zag alleen maar blije gezichten. Bij de kinderen, de leerkrachten en de ouders. En op een enkele uitzondering na kwamen alle kinderen weer naar school. Paula Korte merkte wel dat het voor sommige gezinnen lastig is als de kinderen op verschillende dagen naar school gaan. “Maar voor iedereen is duidelijk dat dit een tijdelijke situatie is en alles op 8 juni, wanneer de scholen weer volledig draaien, genormaliseerd is”, aldus Paula.

Zachtfruitbedrijf Makkink weer open
Makkink kleinWoensdag 20 mei is het fruit­stalletje van Makkink aan de Gorsselse Enkweg weer open gegaan. Er zijn weer verse aard­beien verkrijgbaar. Later in het seizoen worden ook de aard­beien van andere rassen rood en zijn er ook fram­bozen, bessen, kersen, pruimen, appels en tay­berries te koop.
De openingstijden zijn:
maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Zondag gesloten

Plannen Snelfietsroute houden gemoederen in Gorssel bezig
De plannen voor de Snelfietsroute Deventer-Zutphen houden met name een groep bewoners van de Gorselse Enk bezig. De bewoners maken zich ernstige zorgen over de verkeers­veiligheid, met name omdat loonbedrijf Bosschloo met grote tractoren en landbouw­werktuigen veelvuldig over geplande onderdelen van de route rijdt. Op korte termijn is een gesprek gepland met de gemeente Lochem om de zorgen te bespreken. De bewoners van de Gorsselse Enk laten weten wel voorstander te zijn van het stimuleren van het fietsen en daarmee het creëren van goede, snelle fietsroutes
Lees in dit nieuwsbericht meer over de plannen 

Inhaalverbod op N348 nu definitief
InhaalverbodN348 kleinOnonderbroken strepen op de ZutphensewegOngeveer een jaar geleden werd besloten en in de Staats­courant vermeld, dat er een algeheel inhaal­verbod voor de N348 tussen Eefde en Gorssel komt.
Afgelopen week is dit gerealiseerd, de strepen en borden zijn aangepast, zodat vanaf heden ook het langzaam rijdende landbouw- en werkverkeer niet ingehaald mag worden.

Pubquiz De Hoek dit jaar online
Eetcafe De Hoek organiseert in deze lastige tijden haar tweede pubquiz, ditmaal online als live­stream op YouTube, op zaterdag 30 mei 2020 om 20.00 uur.
Je kunt je als team aanmelden tot vrijdag 29 mei.
Meer informatie op deze pagina van Facebook  

10-jarige jongen uit Gorssel bedenkt een hulpstukje voor mondkapjes
TomVulink2Tom Vulink hier nog met prototypes van zijn clips uit zijn eigen 3D printer (Eigen foto)De 10-jarige Tom Vulink uit Gorssel bedacht een even geniale als simpele oplossing voor een veel­gehoorde klacht in de zorg: pijnlijke oren als gevolg van de elastiekjes van de mond­kapjes. Toen Tom van zijn tante, die in de zorg werkt, van dit probleem hoorde, kroop hij achter zijn computer en 3D printer en ging hij met dit probleem aan de slag…. en met resultaat. Tom bedacht een clip die het dragen van mond­kapjes comfortabeler maakt.
Tom’s vader, Harold Vulink, ging in zijn netwerk op zoek naar hulp en binnen 24 uur stond er een matrijs­concept om het clipje te spuit­gieten. Twee dagen later ging de website www.mmclips.nl in de lucht. Vandaag, twee weken na Harolds telefoontje, komen de eerste clips uit de machine en kan het écht beginnen. De clips zijn zeer comfortabel en zijn in meerdere kleuren te produceren. Voor grotere partijen kan een product verrijkt worden met het logo van een zorginstelling of bedrijf. Hieronder een filmpje van Tom en zijn idee. 

GorsselKort325px Ook iets te melden?
Zoals de naam al aanduidt: in GorsselKort kunnen allerlei onder­werpen, zoals sport, ondernemer­schap, uitjes, of andere leuke en interessante dingen kort aan de orde komen. Berichten vanuit uw vereniging, bedrijf of welke invalshoek dan ook kunt u, zoals altijd, sturen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   

Redactie Gorssel.nl
21 mei 2020

  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends