Laatste nieuws

GorsselKort: 29 mei 2020

In deze tweede aflevering van GorsselKort o.a.: Museum MORE kan weer bezoekers ontvangen, De Harmonie haalt weer oud papier op, bezoek De Borkel weer mogelijk, een bericht van wethouder Van Zeijts, VV Gorssel luidt de noodklok, en de nieuwe gemeentegids is uit.

Voorlopig maximaal 300 bezoekers per dag voor Museum MORE
EllenvanSlagmaatLT25 5 18Ellen van Slagmaat, Museum MORE (Foto Louise Tietge)Op 2e Pinksterdag, 1 juni a.s. vanaf 12.00 uur, is Museum MORE weer toegankelijk. Het Gorssels museum is  daarmee een uitzondering, want bijna alle musea in de regio gaan pas de dag erna open. De tickets moeten wel tevoren, online, zijn besteld. Volgens de landelijke regels voor musea mag er op enig moment maximaal één persoon per 10 m2 tegelijk binnen zijn. MORE werkt met tijd­vakken van 15 minuten en het verzoek om maximaal 1,5 uur te blijven. Er zijn vaste loop­routes en een­richtings­verkeer op de smallere door­gangen.
Per dag kunnen maximaal 300 bezoekers worden toegelaten. Daarmee zullen de bijna 150.000 bezoekers die in 2019 naar het museum in Gorssel kwamen, dit jaar helaas niet worden gehaald. Maar, Ellen van Slagmaat van MORE geeft aan dat de reserveringen weer op gang komen. “Gelukkig weten de mensen het museum weer te vinden”, aldus Ellen. Café MORE en het daarbij horende terras, gaan ook a.s. maandag weer open. Hiervoor gelden echter de spelregels zoals die voor de horeca van toepassing zijn.
Lees hier meer over Museum MORE en de huidige exposities.

De Harmonie haalt weer oud papier op
Nu de ‘ontlocking’ van de samen­leving is begonnen worden de leden van de Harmonie ook weer actief. Ze komen op zaterdag 6 juni 2020 bij hun vaste adressen de ‘gehamsterde’ voorraad oud papier ophalen. Er wordt deze keer met extra mankracht en volgens de 1,5 meter­norm gereden (per auto leden van één huishouden). Het papier moet uiterlijk 9.00 uur aan de weg staan. Overigens kan het papier ook naar de Harmonie-opslagplaats voor oud papier aan de Reeverdijk 5a in Eefde gebracht worden.

De Borkel: bezoek beperkt toegestaan
WilmaVanGerrevink200pxVanaf woensdag 27 mei is weer heel beperkt bezoek toegestaan voor de bewoners van De Borkel. Er mag één vaste bezoeker per bewoner één keer per week op bezoek komen. “Beeldbellen en praatramen zijn prachtig, maar er gaat niets boven live contact. Ook al mag er niet geknuffeld worden, de bewoners genieten van het directe persoonlijke contact”, aldus Wilma van Gerrevink van De Borkel (foto). 

Dagbesteding
De dagbesteding voor extern-wonenden is ook weer open, zij het beperkt. Per middag mogen vier personen daaraan deelnemen. Zolang de Stichting Welzijn Lochem het nog niet verantwoord vindt de chauffeurs van hun bussen in te zetten, wordt het vervoer gedaan door familieleden en een andere vervoersorganisatie.

HenkvanZeijts200pxaDe Borkel ontving een prachtige kaart van wethouder Henk van Zeijts. Hij schrijft het volgende:
Beste bewoners en medewerkers,
Graag wil ik jullie met dit kaartje een hart onder de riem steken, als wethouder en mens. Het zijn lastige tijden. Het is naar dat u als bewoner geen bezoek kunt ontvangen in De Borkel. Voor u als medewerker is er wellicht de angst voor besmetting. Veel bewondering voor hoe jullie dit doorstaan en met veel inzet goed organiseren. Een pluim voor alle medewerkers! Veel sterkte de komende tijd.
Met warme groet, Henk van Zeijts

VV Gorssel luidt de noodklok
VVgorsselLogo200pxVoetbalvereniging Gorssel heeft dringend behoefte aan nieuwe bestuurs­leden en andere vrijwilligers. Aan het einde van dit seizoen stopt bestuurslid Theo Jansen met zijn functie binnen het bestuur van VV Gorssel. In de vorige Geelzwart­Gazet, het clubblad van de vereniging, heeft het bestuur de nood­klok al geluid. Want mocht er geen aanvulling komen, dan bestaat het bestuur straks nog maar uit vier leden. Het bestuur is met grote spoed (nog steeds) op zoek naar een penning­meester, wedstrijd­secretaris, scheids­rechter-coördinator, kantine­beheerder en leden voor de diverse commissies, zodat het bestuur zich ook daad­werkelijk met zijn kern­taken kan bezig houden in plaats van met het regelen en organiseren van de minimale basis­voorwaarden om de vereniging draaiende te houden! Bestuurs­leden kunnen ouders zijn, maar ook leden van senioren- of bijna senioren­teams. Ook niet-leden die wel geïnteresseerd zijn in de club­activiteiten, zijn van harte welkom.
Aanmelden kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nieuwe gemeentegids verschenen
gemeentegids20 21 kleinaDe nieuwe gemeentegids Lochem 2020/2021 is vorige week verschenen. U kunt deze gids in Gorssel gratis afhalen bij Jumbo Brinkman en bij de bibliotheek.
In de gemeente­gids vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen per onderwerp. Behalve platte­gronden en een straat­namen­register bevat de gids een beschrijving van het gemeente­bestuur, raads­informatie, politieke partijen en de dorps­verenigingen.
Als extraatje staan er dit keer vier recepten in van moes­tuinen uit de gemeente Lochem. 

GorsselKort325px Ook iets te melden?
Zoals de naam al aanduidt: in GorsselKort kunnen allerlei onder­werpen, zoals sport, ondernemer­schap, uitjes, of andere leuke en interessante dingen kort aan de orde komen. Berichten vanuit uw vereniging, bedrijf of welke invalshoek dan ook kunt u, zoals altijd, sturen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   

Redactie Gorssel.nl
29 mei 2020

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends