Laatste nieuws

Gorsselnaar publiceert boek over speelkaarten

Gorsselnaar Jan Kappers, verzamelaar van speel­kaarten, bracht onlangs het boek “7 eeuwen speelplezier?’ uit. Een naslag­werk over de herkomst van kaarten, de geschiedenis van het kaart­spel en de verschillende spel­soorten.

Verzamelaar
KaartboekKappers kleinBladzijde uit besproken boekJan Kappers is al vele jaren verzamelaar van spee­kaarten en heeft intussen meer dan 1500 spellen in zijn bezit. Het is mooi als je de informatie kunt delen met anderen, maar het is on­mogelijk om iedere geïnteresseerde die verzameling te laten zien. Daarom vatte Jan het idee op om een boek uit te brengen met veel af­beeldingen van zijn verzameling. Zo’n drie jaar geleden begon Jan met zijn vriend Theo Bak­huizen met onder­zoek om het boek samen te stellen. Voor dat onderzoek bezochten Jan en Theo samen vele musea van speel­kaarten in binnen- en buiten­land.

Van bridge tot pesten
KaartboekKappers 2 klein'7 eeuwen speelplezier?'Het boek vertelt over de her­komst van kaarten, de geschiedenis van het kaart­spel en de verschillende spel­soorten als bridge, klaver­jassen, pokeren, skat, black jack en pesten. Ook de verschil­lende soorten kaarten worden beschreven en getoond. Daarbij komen onder meer adel, politiek, presidenten, oor­logen en kunste­naars aan de orde. Ook worden veel speelkaarten­musea in Duitsland, België, Frankrijk en Neder­land beschreven. 

Naslagwerk
Het boek is interessant voor mensen die graag kaarten, maar ook de achter­grond van hun spel en de kaarten willen leren kennen. Het is te gebruiken als naslag­werk, maar bijvoorbeeld ook om cadeau te geven.

Informatie
Titel: 7 eeuwen speelplezier? 
Tekst: Theo Bakhuizen
Uitgever: Kappers Educatief
Prijs: € 24,50
Het boek is te koop in de boekhandel of online te bestellen via www.artnik.nl.


Gorssel, 14 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends