Laatste nieuws

Gorsselnaar Rudi Thomas schrijft roman

Rudi Thomas, inwoner van Gorssel, debuteert met de roman ‘Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmacht’ over de gesloten wereld van raden van commissarissen.

Het boek
ThomasRudiBoek kleinBoekomslag van 'Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmachtFrits Stellenbach, een geboren en getogen Zuid-Afrikaan, laat een aangrijpend en een­zaam leven achter zich om zich vol over­gave te wijden aan het vak van bestuurder.
Het toezicht houden in de top van bedrijven wordt zijn specialisme. Als veel gevraagd toezicht­houder loopt hij vast in de machts­strijd van individualisten. Afrika en een eenzaam bestaan lijken zijn nood­lot te worden. Een persoonlijk besluit in het verleden en de besluit­vorming rond een grote investering in een voormalig boor­eiland krijgen een pijnlijke ont­knoping.
Het verhaal brengt beide gebeurtenissen bij elkaar: puur­heid van persoonlijk handelen in een om­geving waar individualisten uit zijn op eigen belang. Slechts een onbeduidende mis­vatting nood­zaakt de hoofd­persoon het toneel te verlaten, maar achter die coulissen stopt zijn wereld zeker niet.

De auteur
Rudi Thomas werd geboren in Rotterdam en was tijdens zijn werkzame leven, met een start in Afrika, ruim 25 jaar actief betrokken bij raden van commis­sarissen. Een wereld veelal achter dichte deuren, niet toegankelijk voor niet-ingewijden. De auteur raakte geïnspireerd door gebeurtenissen rond de SS Rotter­dam en laat met de roman zien hoe die gesloten wereld er van dichtbij uitziet.

Informatie
Titel: Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmacht’
Auteur: Rudi Thomas
Uitgever: Boekscout
ISBN: 978-94-638-9645-0
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 20,50

Het boek is te koop via Boekscout en boekhandel Bechtle in Gorssel.


Reactie Gorssel.nl
21 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends