Laatste nieuws

Gorsselnaren te zien in 'Dit was toen'

Dit was toen 1Gerda Peters en Bennie Klein TeeselinkWoensdag 26 november 2014 besteedde Omroep Gelderland ruim aandacht aan de veranderingen in de melkveehouderij. De programmamaakster reisde af naar Gorssel voor een gesprek met Joop Hekkelman en Wim Peters.

Dit was toen
'Dit was toen' is een geschiedenisprogramma van Omroep Gelderland. In de reeks draait alles om nostalgie. Presentatrice Marlies Claasen belandt daardoor voortdurend in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Aan de hand van oude professionele en amateurfilms uit Het Gelders Archief in Arnhem gaat ze op zoek naar gebeurtenissen uit lang vervlogen tijd. Marlies komt op plekken die ondertussen onherkenbaar veranderd zijn en praat met bijzondere gasten die zich de tijd van toen nog levendig kunnen herinneren. 

Gorssel
Dit was toen 2Wim Peters en Marlies Claasen bij de molen Geertruida CorneliaIn de uitzending van 26 november 2014 was Marlies Claasen onder meer te gast bij Joop Hekkelman en op boerderij De Bloedkamp waar Gerda Peters het werk van haar vader Wim Peters heeft voortgezet. Met Joop Hekkelman ging het gesprek over de ontwikkelingen van het melkrijden aan de hand van de vooruitstrevende ideeën van Joops vader. Wim Peters vertelde over het verdwijnen van de melkbussen, terwijl hij ondertussen Marlies aan het werk zette op de boerderij.

Uitzending gemist
Dit was toen 3Joop Hekkelman en Marlies ClaasenDe uitzending is terug te zien via deze link. Joop Hekkelman komt na ruim 6 minuten in beeld, de familie Peters na 14 minuten.

 

Gorssel.nl
26 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends