Laatste nieuws

Gorssels bedrijf houdt Oranje koel in Brazilië

Hyperkewl-koelvest-TransAls het lichaam te warm is, presteert het minder goed – en sporten in hoge temperaturen is nog ongezond en gevaarlijk ook. Door de juiste koeling kunnen sporters tot 6,7% beter presteren, zo is uit onderzoek gebleken. De voetballers van het Nederlands elftal gebruiken daarom de speciale KewlFit en HyperKewl koelvesten. Deze producten helpen het afkoelproces te versnellen en zorgen voor optimaal thermisch comfort, betere prestaties en een sneller herstel van de speler. Een detail in de voorbereiding op het WK in Brazilië, maar dat kan wel net het verschil maken tussen winnen en verliezen natuurlijk.

Direct verkoeling
Er zijn vesten die geschikt zijn als voor- en nakoeling. De lichtgewicht vesten kunnen ook tijdens het sporten worden gebruikt. Deze vesten werken verrassend eenvoudig: het vest 1 à 2 minuten in het water dompelen, zachtjes uitknijpen en aantrekken. Het absorberende weefsel in het vest zorgt ervoor dat het opgenomen water geleidelijk verdampt en dat geeft verkoeling. Het vest voelt zo’n 6 tot 16 graden koeler aan dan de omgevingstemperatuur. Deze verkoelende werking blijft gedurende 4 tot 10 uur behouden, afhankelijk van de omgevingsfactoren.

HyperKewl VoetballersDe KNVB heeft het Gorsselse bedrijf TechNiche Europe gevraagd deze vesten te leveren. Ook de voetbalteams van België en Engeland gebruiken de producten van TechNiche, naast motorcross teams van KTM en Honda, de Duitse nationale hockeyteams, wielrenner Alberto Contador en de F1 teams van Ferrari en McLaren.

TechNiche Europe is gevestigd in Den Oldenhof in Gorssel.

www.HyperKewl.nl


Gorssel, 17 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends