Laatste nieuws

Gorssels initiatief voor hulpgoederen Oekraïne

Zoals alle Gorsselnaren zijn ook Nadiya en Dennis Huugen geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne. Nadiya is in 2002 uit Kiev naar Nederland gekomen. Hoewel haar familie inmiddels naar een veiliger deel van het land is vertrokken, is de oorlog geen moment uit haar gedachten.


Nadiya en Dennis hebben besloten de Oekraïners te helpen. De stichting “Oekraïners in Nederland” bestaat als sinds 2014 en probeert sinds het begin van de oorlog de lokale bevolking zoveel mogelijk te helpen, onder meer door het sturen van hulp­goederen. Onder de vlag van deze stichting worden inmiddels overal in Nederland spullen ingezameld om de Oekraïners tijdens de oorlog te onder­steunen. De eerste vracht­wagens zijn inmiddels vertrokken naar Oekraïne. Nadiya en Dennis hebben hun huis nu ook beschikbaar gesteld als inzamelings­punt.

Er is onder meer behoefte aan houdbaar eten, dekens, lakens, slaap­zakken, slaap­matjes en thermo­kleding (ook voor kinderen), maar ook aan verband­middelen en mitella’s. Als u medicijnen (pijnstillers/ontstekingsremmers, oxazepam, diazepam, prednison, dexamethason) thuis heeft liggen die u niet meer nodig heeft, kunt u deze ook bij hen inleveren, dan zorgen zij ervoor dat alles netjes wordt afgeleverd in Oekraïne.

Denkt u te kunnen helpen door iets anders te doneren? Zie www.ukrainians.nl/helpukraine/ voor een uitgebreide lijst van zaken waar behoefte aan is, of overleg even.
 

Nagekomen bericht, d.d. 13 maart 2022:
Veel mensen hebben gehoor gegeven aan bovenstaande oproep en dat heeft twee vrachten hulpgoederen opgeleverd.  Nadiya en Dennis kunnen nu geen goederen meer aannemen en het project wordt door een andere partij voortgezet.  Om deze reden zijn de contactgegevens van Nadiya en Dennis verwijderd. 
 

Gorssel, 4 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends