Laatste nieuws

Gorssels Kaashuys, een winkel vol heerlijke delicatessen

Het voormalige pand van Edelweiss aan de Hoofdstraat heeft een ware make-over gekregen. De nieuwe eigenaren Marieke Nijhof en Han van Roozendaal hebben sinds 1 september jl. daar hard aan gewerkt. Boven wonen ze nu en beneden hebben zij van hun droom werkelijkheid gemaakt. Hier is sinds donderdag 25 januari het ‘Gorssels Kaashuys’ gevestigd. Gorssel.nl nam een kijkje en sprak met het enthousiaste stel.

Marieke en Han
Kaashuys LT 25 01 18KL 16V.l.n.r.: Joske in 't Hof, Han van Roozendaal en Marieke NijhofMenig Gorsselnaar zal Marieke (45) wel kennen als praktijkondersteuner van huis­artsenpraktijk Salimans, zij is hier al ruim 12 jaar werkzaam. Haar gezicht zal in de praktijk niet verdwijnen, zij blijft twee dagen per week werkzaam in de praktijk. Marieke is een geboren en getogen Bathmense. Als kind kwam zij met grote regelmaat in Gorssel bij haar grootouders, die in het pand van Loman aan de Hoofdstraat woonden. Nu woont en werkt ze samen met haar nieuwe partner Han van Roozendaal (51 jaar) die ze drie jaar geleden ontmoette. Han is geboren en getogen in Amsterdam en een liefhebber van kaas en wijn. Hij komt uit de financiële wereld en hij handelde in opties en aandelen. Han heeft deze wereld achter zich gelaten en is naar Marieke en Gorssel gekomen, waar hij nu naar volle tevredenheid woont en gaat werken. Beiden zijn enthousiast om aan hun nieuwe avontuur te beginnen.

Kloas in ’t Hof
Kaashuys LT 25 01 18KL 6De roots van het Gorssels Kaashuys liggen bij het familiebedrijf van Kloas in ’t Hof uit Bathmen. Marieke was als kind al bevriend met Joske in ’t Hof en hier kwam zij al vroeg in aanraking met het zelf produceren van kaas, wat het bedrijf nog steeds doet. De kaas wordt op de boerderij in Bathmen nog altijd op ambachtelijke wijze van rauwe melk gemaakt. Joske en Erik in ‘t Hof zijn goede vrienden van Marieke en inmiddels ook van Han. Toen Marieke en Han aan hen vroegen waarom zij geen winkel in Gorssel openen, was het antwoord van Joske en Erik: “Waarom beginnen jullie zelf geen winkel in Gorssel?” Het idee was geboren. Inmiddels is er twee jaar aan het plan gewerkt en toen het pand aan de Hoofdstraat te koop kwam ging het snel.

Het Gorssels Kaashuys wordt geen replica van Kloas in ’t Hof. Marieke: “Het grote verschil is dat zij een landelijke winkel zijn en wij meer een delicatessenwinkel. Maar we laten ons nog graag adviseren door Kloas en Joske, zij hebben inmiddels al 30 jaar ervaring.”

Producten
Kaashuys LT 25 01 18KL 3Ruime keus wijn van Wijnkooperij KlostersEr is een ruim aanbod van verse delicatessen in het Gorssels Kaashuys. Natuurlijk de ambachtelijk gemaakte kaas uit Bathmen. Ook komen hier de yoghurt, vruchtenyoghurt, karnemelk, melk en roomboter vandaan. Verder verkopen ze buitenlandse kazen, alles vers van het mes, tapenades, olijven plus olie, noten en mosterd uit Harfsen. Naast al deze heerlijkheden zijn er ook schappen ingericht met wijn. Han geeft je een mooi advies over welke wijn er bij welke kaas past. De wijn komt van Klosters in Gorssel. Er is voor iedereen wat wils in het Kaashuys, zowel voor de plank als voor de boterham.

Kaashuys LT 25 01 18KL 9Oxerbrood Het Gorssels Kaashuys is vanaf donder­dag 25 januari geopend, van dinsdag t/m zaterdag.
U kunt er de producten proeven en u vindt er de enthousiaste Marieke en Han, die u graag adviseren.
Gorssel.nl wenst Marieke en Han veel succes met hun winkel vol heerlijkheden.
 

Aan de website www.gorsselskaashuys.nl wordt nog gewerkt. U kunt het Gorssels Kaashuys ook volgen op Facebook.
 


Redactie Gorssel.nl
25 januari 2018

 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends