Laatste nieuws

Gorssels Kaashuys nu ruimer en nog mooier

Marieke Nijhof en Han van Roozendaal openden eind januari 2018 het Gorssels Kaashuys, een kaas-, delicatessen- en wijnshop aan de Hoofdstraat. De Hollandse kazen, melk, roomboter en yoghurt komen nog altijd van de boerderij van Kloas in ’t Hof uit Bathmen. De buitenlandse kazen, olijven, noten etc. uit Harfsen. De wijn betrokken Marieke en Han van Wijnkooperij Klosters. Toen Klosters ermee ophield namen ze de wijnhandel over en de winkel heet nu toepasselijk Gorssels Kaashuys & Wijnkooperij. Alles stond uitgestald in de relatief kleine winkel. Klein beginnen dachten ze.

Kaashuysjuni2020 3KLNieuwe wijnafdeling bij het Gorssels Kaashuys“In het voorjaar 2020 brak de Corona­crisis uit en moesten we afstand houden. Hèt moment om de achter­gelegen ruimte bij de winkel te betrekken” vonden Marieke en Han. Aldus geschiedde…….
Kaashuysjuni2020 1KLOok de 'oude' winkel is onderhanden genomenEen decorbouwer maakte in zijn eigen atelier stellingen voor de nieuwe ruimte. Alles was goed voorbereid en vanaf het moment dat de winkel op zaterdag 6 juni sloot is er door Marieke en Han met hulp­troepen hard gewerkt. Dinsdag 9 juni was een extra dag dat de winkel gesloten was en woensdag waren ze weer open met de prachtige wijn­ruimte achter de zaak maar ook voorin een ruimere opstelling voor alle kazen en delicatessen.

Kaashuysjuni2020 2KLEen mooie plek om van de wijn te genieten
Foto's Marieke Nijhof
De winkel heeft 240 verschillende wijn­soorten uit alle landen en wereld­delen. Ze stonden al voor de verbouwing in de ‘oude’ winkel, maar nu is er extra ruimte om de wijnen, inge­deeld op soort en land, in alle rust te komen uitzoeken.

Gorssel.nl feliciteert Han en Marieke met de verbouwing tot deze prachtige zaak en wenst hen heel veel succes!

Gorssels Kaashuys & Wijnkooperij
Hoofdstraat 42
7213 CX Gorssel
Tel.: 0575 472500
E.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.gorsselskaashuys.nl 
Geopend dinsdag – vrijdag van 09.00-18.00 uur en zaterdag 09.00-16.30 uur

 
Redactie Gorssel.nl
11 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends