Laatste nieuws

Gorssels ‘Pleinvrees’ op kubbtoernooi in Oud Beijerland

     Pleinvrees1

     Pleinvrees2

     Pleinvrees3

Kubbvereniging Pleinvrees speelde afgelopen zaterdag 30 september haar eerste toernooi. Dat was in Oud Beijerland bij Rotterdam en op vrijdagavond gingen de drie teams al naar een camping in de buurt om zich in alle rust voor te bereiden op de wedstrijden en de tactiek te bespreken. Maar dan wel onder het genot van een drankje bij het kampvuur.

Zaterdag werden eerst kwalificatiewedstrijden gespeeld, om zo de sterkte te bepalen voor een A en B categorie. Ook dat was al een ervaring: “Als je denkt dat je op het Acaciaplein soms een redelijk stokje kunt werpen, was het hier andere koek. Hier waren ook kampioenen van Duitsland, Belgie en Nederland aanwezig die tegen het professionele aan zitten. Het was voor ons een hele ervaring om deze mensen te zien gooien en wat voor techniek en tactiek ze gebruikten, dus erg leerzaam.”

Team 3 van Pleinvrees haalde de finale in de B categorie en eindigde daarmee op de 17e plaats. Team 2 werd 21e en team 1 behaalde de 25e plaats.
Ondanks de vele regen en het bescheiden resultaat kijken de Gorsselnaren terug op een leuk en leerzame dag. “Zeker voor herhaling vatbaar.” De dag werd afgesloten in café Havenzicht aan de haven van Oud Beijerland, waar Gorssel nog even goed  op de kaart werd gezet.

Pleinvrees wil volgend jaar meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen in Nijeveen. Daar zal dan nog wel het nodige voor getraind moeten worden, maar aan ambities geen gebrek bij de Gorsselnaren.
Ook wil de groep een keer een Gorssels kubbtoernooi organiseren met Gorsselse verenigingen of groepen.
  

 

Gorssel, 2 oktober 2017 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends