Laatste nieuws

Gorsselse Annemoon van Dienst Nederlands kampioen MTB

De elfjarige Annemoon van Dienst uit Gorssel is zaterdag 14 juni jl. tijdens de Nederlandse kampioenschappen mountainbike voor de jeugd kampioen in haar categorie geworden. Het was een lastig en technisch uitdagend parcours met veel klimmen, dalen, zand en wortelpassages. Annemoon won overtuigend met ruim een minuut voorsprong op nummer twee.

AnnemoonNK 3252De wedstrijden werden onder ideale weersomstandigheden op de voormalige Amerikaanse legerbasis in Havelterberg verreden. Ruim 250 kinderen deden mee. Annemoon van Dienst, rijdend voor de wielerclub ETP-Zutphen rijdt al het hele seizoen sterk in haar categorie (categorie, 3 meisjes 11 jaar). Alle wedstrijden uit de Landelijke Jeugd Competitie wist ze tot nu toe op haar naam te schrijven. De verwachtingen waren hoog gespannen. Annemoon kon de druk uitstekend aan en wist overtuigend te winnen.

Na het startschot ging Annemoon er als een speer van door. Van start tot finish reed ze op kop. In de eerste ronde was ze nog steeds vergezeld van haar concurrente Noa, maar in de volgende ronden wist ze steeds verder uit te lopen op haar medestrijders. Uiteindelijk finishte ze met ruime voorsprong (1:12 min.) als eerste.

AnnemoonNK KL3Dit is de tweede keer in haar MTB-carrière dat Annemoon Nederlands kampioen is geworden. Vorig jaar won zij tijdens het NK-Jeugd eveneens overtuigend van haar rivaal Noa (artikel 2 juni 2013).


Gorssel, 16 juni 2014

aa
 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends