Laatste nieuws

Gorsselse Heide Veldtoertocht in prachtige herfstsfeer

Herfstkleuren
WTCkl1Door het prachtige herfstweer en de prachtige herfstkleuren aan de bomen genoten 930 deelnemers van een goed georganiseerde MTB-tocht. De organisatie ontving na afloop dan ook de nodige complimenten van de deelnemers. De mooie en uitdagende route, de uitstekende bewegwijzering en de goede verzorging werden door de deelnemers vaak genoemd. De mensen van de voetbalvereniging Gorssel, waar WTC Gorssel weer gastvrij werd ontvangen voor de start- en finishlocatie, waren weer druk in de weer om alle dorstige en hongerige magen na afloop te vullen.

Route
De tocht was uitgezet in de omgeving van Gorssel en ging over smalle bospaden, zandwegen, de Gorsselse Heide, langs de Eefse Beek en over het uitdagende parcours van de zandafgraving langs het Twentekanaal. Een prachtige route die op sommige stukken ook veel stuurmanskunst vereiste.  

Stopteken
WTCkl4Naast alle enthousiaste reacties  was er ook een kritisch geluid te horen van de verkeersregelaars bij de Zessprong aan de Dortherdijk waar de deelnemers moesten oversteken. Helaas waren er toch een aantal fietsers die de aanwijzingen negeerden. “Terwijl we een stopteken gaven, vliegen ze toch met een noodgang langs je heen om nog snel voor een auto heen te schieten. Levens­gevaarlijk” aldus Harry Kolk.

Organisatie
Aan het succes werkten het mooie weer en de goede organisatie zeker mee. Daarnaast is WTC Gorssel opnieuw veel dank verschuldigd aan haar sponsors, de vele bereidwillige landeigenaren en alle vrijwilligers.

WTCkl3De komende weken zullen door WTC Gorssel gebruikt worden om de afgelopen tocht te evalueren. “En daarna maken we weer een start met de organisatie van de Mid Winter Veldtoertocht, want het is zo weer 10 februari”, aldus Gerard Rouwenhorst, “en dan staat de deelnemers weer zo’n mooie MTB tocht te wachten”.

Foto's: Janny Schiphorst.
Bekijk de uitgebreide serie op Gorssel.nl

Meer foto's en informatie over WTC Gorssel vindt u op de website van deze club


Gorssel, 8 november 2012

 WTCkl2

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends