Laatste nieuws

Gorsselse kledingruilketting van start

‘The Clothing Loop’ is een initiatief waarmee mensen makkelijk kleding kunnen ruilen met buurt­genoten. Sinds kort kunnen mensen in Gorssel, Joppe en Epse ook deelnemen aan een lokale kleding­ruil­ketting.
De ‘Gorsselse loop’ is opgezet door vrijwilliger Anne Willemijn Engelsman uit Gorssel, met hulp van andere enthousiaste vrouwen. Vrouwen van alle leeftijden uit Gorssel, Joppe en Epse doen er sinds oktober aan mee.

Kledingloop kleinAnne Willemijn Engelsman uit Gorssel bezorgt de kledingtas bij deelnemer Nienke Nijhoff in EpseAl 440 kledinggroepen in Nederland
Anne Willemijn legt uit hoe het werkt: “Het idee is simpel: grote tassen gevuld met mooie kleding reizen langs een ketting (loop) van deelnemers. Zodra de tas door de persoon voor je in de loop is afgeleverd, is het tijd om te shoppen! Hou wat je leuk vindt en stop iets terug dat nog in goede staat is en klaar is voor een nieuwe eigenaar. Deel als je wil een foto van je laatste vondst, zodat iedereen en ook de gever weet waar de items terecht­komen. Vervolgens breng je de tas naar de volgende buurt­genoot op de route.”
Het idee ontstond in Amsterdam tijdens de eerste Covid-19 lockdown. Ondertussen is dit initiatief succesvol opgepakt door lokale vrijwilligers, zijn er meer dan 440 loops in Nederland en doen er duizenden mensen mee.

Gorsselse loop
“De hoogste tijd voor een Gorsselse loop dus!” aldus Anne Willemijn. “Kleding in alle maten en stijlen wisselt van eigenaar, tot groot plezier van ontvanger en gever. In deze loop wordt alleen vrouwen­kleding (ook accessoires en schoenen) geruild. Bij voldoende animo start er ook een loop voor andere groepen, bijvoorbeeld kinder­kleding.”
Duurzaamheid is voor de meeste deelnemers een belangrijke reden om mee te doen. Bijkomende voordelen zijn ook dat je dorps­genoten beter leert kennen en makkelijk eens een andere kleding­stijl kunt proberen.

Meedoen?
De Gorsselse loop kan zeker nog meer deelnemers gebruiken.
“Vind je het leuk om mee te doen? Je bent van harte welkom!” Aanmelden kan online via deze directe link. Nieuwe deelnemers ontvangen een e-mail met praktische info en worden opgenomen in de route en dan kan het ruilen beginnen.
  

  • Meer info over het initiatief op www.clothingloop.org/nl 
  • Of per e-mail aan Anne Willemijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gorssel, 7 december 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends