Laatste nieuws

Gorsselse Kunstkring 2023/2024

De Gorsselse Kunst­kring (GKK) begint het nieuwe seizoen 2023/2024 met een Gorssels Kunst­café op 5 september 2023: dan is beeldend kunste­naar Koen Vermeule te gast in Eetcafé De Hoek in Gorssel. 
De eerste lezing van het nieuwe seizoen is op 28 september 2023 in Residentie de Roskam door kunst­detective Arthur Brand: ‘Als je bedreigd wordt, weet je dat je goed zit’.

Gorsselse Kunstkring
GKKBrand kleinKunstdetective Arthur Brand verzorgt de eerste GKK-lezing van het seizoen 2023/2024 (foto website GKK)De Gorsselse Kunst­kring is in 1950 opgericht met als doel ‘het bevorderen van kunst in de ruimste zin van het woord’. De GKK houdt lezingen over kunst en kunst­historie, literatuur, architectuur en muziek en organiseert excursies naar musea, tentoon­stellingen of interessante gebouwen. 
Verder is er iedere eerste dins­dag van de maand een ‘Gorssels Kunst­café,’ waar - in aanwezigheid van een gast - ervaringen over kunst en cultuur worden gedeeld. 

Lezingen
GKKExcursie kleinGKK-leden op excursie (foto P. van Velsen)Het nieuwe lezingen­programma voor het seizoen 2023-2024 biedt behalve de genoemde lezing van Arthur Brand verder onder­werpen als ‘Vincent van Gogh in Drenthe', ‘Follies (excentrieke bouw­werken)’, ‘De Bruegel dynastie’, ‘High­lights van de moderne architectuur', 'De historie en het verhaal achter juwelen’, ‘Het verborgen leven van kunst’ en ‘Het verhaal van twee vierkanten’.
De lezingen worden gehouden in Residentie de Roskam (achter Loetje), Hoofd­straat 26 in Gorssel. 

Gorssels Kunstcafé 
Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert de Gorsselse Kunst­kring van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een inleiding verzorgt. Ook niet-leden zijn welkom, aan­melden is niet nodig.
Kijk voor meer informatie over het lidmaat­schap op www.gorsselsekunstkring.nl .


Redactie Gorssel.nl
2 augustus 2023

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends