Laatste nieuws

Gorsselse Kunstkring presenteert programma 2021-2022

De ‘Gorsselse Kunstkring’ (GKK) is in 1950 opgericht met als doel ‘het bevorderen van kunst in de ruimste zin van het woord’. De GKK houdt lezingen over kunst en kunsthistorie, literatuur, architectuur en muziek en organiseert excursies naar musea, tentoonstellingen of interessante gebouwen. Op de eerste dinsdag van de maand is er een ‘GKK-Café’ waar, in aanwezigheid van een gast, ervaringen over kunst en cultuur worden gedeeld. Alle activiteiten in 2021-2022 zijn onder voorbehoud vanwege eventuele coronabeperkingen.

Lezingen
GKK Roskamzaal kleinLezingen van de GKK vinden plaats in Residentie de RoskamHet nieuwe lezingenprogramma voor het seizoen 2021-2022 biedt onderwerpen als: verf en kleur, kunstenares Frida Kahlo, fotografie als kunstvorm, de Italiaanse Renaissance, kunst uit de wereld van de islam en Jan Sluiters. Het programma begint op 21 oktober 2021 met een lezing door beeldend kunstenaar en kleurhistoricus Monica Rotgansgetiteld ‘Verf, het Gezicht van Kunst’
GKK CaféJPEG kleinHet maandelijks GKK-Café in De Hoek in GorsselDe lezingen worden gehouden in Residentie de Roskam, Hoofdstraat 26, 7213 CW te Gorssel. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur, maar mogelijk om 14.00 uur: bij publicatie van het programma­boekje was er nog geen duidelijkheid over de beschikbaarheid van de Roskamzaal door de gevolgen van de corona­maatregelen. Bij de lezingen hebben ook niet-leden tegen betaling toegang (voor jongeren tot 18 jaar is de toegang gratis).

GKK-Café
Afhankelijk van de mogelijk geldende corona­beperkingen is er elke eerste dinsdag van de maanden september tot en met juni een ‘GKK-Café’, waarbij ook niet-leden welkom zijn. Van 17.00 tot 19.00 uur worden in Eetcafé de Hoek in Gorssel in informele sfeer ervaringen uitgewisseld en er is een gast met een eigen ‘verhaal’. Het programma wordt nog nader bekend gemaakt.


Gorssel, 5 augustus 2021

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends