Laatste nieuws

Gorsselse molen decor op Dutch Design Week

Twee studenten van de Dutch Design Academy, Josha Veldheer (Den Haag) en Floris Meijer (Gorssel) volgen de ‘keramiek minor’ (onderdeel van de op­leiding waarbij studenten zich in een specifiek onderwerp extra verdiepen). Tijdens de Dutch Design Week (17 tot 25 oktober 2020) presenteer­den ze online hun project ‘Restorative Dining’: een servies, speciaal ontworpen voor mensen die tijdens een revalidatie­periode toch in een intieme sfeer willen dineren. Het bijbehorende filmpje werd opgenomen in de molen Geertruida Cornelia in Gorssel.

Het project
MolenDesign2020 klein'Restorative dining', project Dutch Design Week 2020, locatie molen Geertruida Cornelia in GorsselDe kick-off van het project vond plaats in de Noordoostpolder bij Studio Makkink & Bey en werd begeleid door Atelier NL. Josha en Floris leerden werken met klei en kregen de op­dracht om voor twee personen een diner voor te bereiden: het servies hiervoor moesten ze zelf ont­werpen. Daarbij was de opdracht dat ze het voortdurend veranderende concept van afstand en intimiteit in het dagelijks leven als uitgangs­punt moesten nemen.

Restorative Dining
Josha en Floris hebben met deze opdracht in gedachten geprobeerd het voor mensen die aan het revali­deren zijn makkelijker te maken in een intieme sfeer te dineren. Daarbij hadden ze in de huidige corona­periode vooral oog voor de gevolgen die veel mensen van de corona­besmetting ondervinden. Zo ontstond ‘Restorative Dining’. Ze ontwierpen en vervaardigden een servies dat gemakke­lijk te gebruiken is voor mensen die moeite hebben met bewegen. De set is speciaal aan­gepast voor mensen die slechts met één arm kunnen eten en/of moeite hebben met het bewegen van de nek.

Intieme sfeer
Josha en Floris: “Het kan soms moeilijk zijn om tijdens een revalidatieperiode toch in een fijne sfeer met anderen te eten. We hopen met ons speciaal ont­worpen servies bij te dragen aan de intieme momenten die mensen met een (tijdelijke) beperking soms moeten missen”.
Bij de ‘online’ vormgeving van hun concept hebben beide studenten zich laten leiden door de Neder­landse cultuur: het werd een filmpje van een vijf gangen diner met ‘Hollands’ eten op een op en top Hollandse locatie: de mooie Gorsselse molen ‘Geertruida Cornelia’ van Bertus en Trudi ten Have. 


Gorssel, 26 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends