Laatste nieuws

Gorsselse ondernemers verdiepen zich in wetgeving allergenen

Gorsselse ondernemers hebben zich door expert Hanny Serbee van Hygicare laten bijpraten over ingrijpende wetgeving over allergenen die reeds in december van dit jaar ingaat. De veranderingen hebben grote gevolgen voor de horeca, voedingswinkels en voor zorginstellingen.

Hygicare1024pxGorsselse ondernemers bijeen in het BosrestaurantDe ondernemers van het Bosrestaurant Joppe, Eetcafé de Hoek, De Roskam, Hapjezz, Keukenstudio Stormink en ’t Trefpunt zijn geïnformeerd over het belangrijke onderwerp van allergenen in voeding. Ook Bakkerij van Helvoort, Wezenberg groenten en fruit, Slagerij Jan Rodenburg en de tennisvereniging LTC Gorssel deden mee.

Allergenen
Sinds 2005 moeten leveranciers van voorverpakte producten informatie over allergenen vermelden op de verpakking. In december gaat deze bepaling in de Warenwet ook gelden voor leveranciers van onverpakte producten. Daardoor moeten ook veel MKB-ondernemers kunnen aangeven welke van de 14 bekendste allergenen voorkomen in hun producten. Dit heeft grote gevolgen voor zorginstellingen, ambachtelijke bedrijven (bakker, slager, marktkramen) en ook voor horeca. Goede informatie geven – zoals de wet eist – is lastig, omdat de levensmiddelenindustrie nog niet altijd de juiste informatie vermeldt op de verpakking.

Hygicare2 1024pxHanny Serbee: "Grote gevolgen voor horeca en zorginstellingen"Hygicare
Het bedrijf van de in Gorssel woonachtige Hanny Serbee, Hygicare, besloot de lokale horeca kosteloos de hand te reiken. Hanny: “Ik heb in de praktijk gemerkt dat weinig organisaties op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Voor hen is het dan ook een grote klus om een allergenenmanagementsysteem op te zetten. In mijn ogen is het te vroeg om deze regelgeving eind van dit jaar door te voeren, maar er is geen ontkomen aan. Ik heb de Gorsselse ondernemers met de training graag vooruit willen helpen.” Meer info: www.hygicare.nl 

Gorssel, 3 december 2014          

       

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends