Laatste nieuws

Gorsselse ouderen spelen hoofdrol in speelfilm

      Droomoord cast1

      Droomoord projectontw_en_politie

      Droomoord de_ouderen

      Droomoord-Oldenhof2

 

Vijftien senioren hebben het goed in Huize Droomoord. Totdat ze eruit moeten omdat een louche projectontwikkelaar het huis heeft gekocht. Ze pikken het niet en komen in opstand. Als ervaren protesttijgers en anarchistische provo’s uit de sixties nemen ze het roer over... Zie hier, het verhaal van de thriller Droomoord, met het Haveke in Eefde en in Gorssel als opnamelocaties en waarin senioren uit Gorssel, Epse en Lochem de hoofdrol spelen.
Je bent negentig en je wilt wat. En wat is er dan mooier om nog in een film te spelen? Hoe zo oud!

Hoe is dat zo gekomen?
Fit-ART, een Lochemse organisatie die ouderen activiteiten biedt op het gebied van bewegen, kunst en cultuur, had al langer het idee om een speelfilm te maken. Op een dag belde Justus Vriend van Sensire Gorssel met de vraag of Fit-ART wilde meewerken aan de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor haar cliënten. En zo kwam op een zonnige middag in april van dit jaar een grote groep ouderen naar Laren. Ze werden als filmsterren ontvangen met muziek, fotografen en een rode loper. 

Het was het begin van een plan. Alleen nog maar een idee eigenlijk, want het was de bedoeling dat de ouderen zelf de scènes en karakters zouden bedenken, met hulp van de professionele filmmaker Jorn Snelting. En dat is hem uitstekend gelukt.

Hard werken
Aan het project is door acteurs en crew zeven weken hard gewerkt. Acteren was nieuw voor Dick Denekamp, Tonnie en Jo Hazewinkel, Mattanja en Oscar van Asten, Lies Korenblik, Wieger Smits, Henke Hietbrink, Erma Prins en Diny Onstenk. Maar met veel oefening en begeleiding van de regisseur en een theaterdocent is dat uitstekend gelukt. De acteurs hebben veel plezier beleefd aan de periode en er is een hechte groep ontstaan.

Première en tournee
De film gaat op zondagmiddag 15 oktober feestelijk in première in de Lochemse schouwburg. De rode loper zal opnieuw uitliggen, want de acteurs zijn zelf aanwezig om hun ervaringen te vertellen. Daarna gaan ze op tournee met hún verhaal en hún film.

De film zal ook in Gorssel worden vertoond. Nadere informatie daarover volgt nog.

Voor de première zijn kaartjes à € 10,- verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vooraf reserveren is aanbevolen i.v.m. verwachte drukte.


Gorssel, 4 oktober 2017

  
Trailer van Droomoord:

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends