Laatste nieuws

Gorsselse projecten dingen mee bij Rabo Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds van de Rabobank Graafschap-Noord steunt projecten die het economische, sociale en culturele leven in de regio bevorderen. Verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de Rabobank Graafschap-Noord konden van 12 maart tot en met 29 mei 2014 een aanvraag indienen voor een bijdrage uit dit fonds. In de gemeente Lochem is een bedrag van € 56.471 beschikbaar.
In het ‘aandachtsgebied’ van Gorssel.nl gaat het om vier genomineerde aanvragen, van de Stichting Vrienden van de Borkel, Marke Gorsselse Heide, Stichting IJsselwijs projecten en Koetsiersvereniging Achter ‘t Peerd. Tot en met 17 juli kunnen leden van de Rabobank Graafschap-Noord een stem uitbrengen op hun favoriete project.

Stichting Vrienden van de Borkel
De Stichting Vrienden van De Borkel heeft als doelstelling extra zaken te realiseren voor de cliënten van De Borkel. Zo maakt de stichting bijvoorbeeld al jaren een bootreis mogelijk. In de nieuwe Borkel hopen de Vrienden van de Borkel projecten te realiseren die niet binnen het normale budget passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede geluidsinstallatie, een mooie zithoek of een snoezelruimte.
Met een bijdrage uit het Coöperatiefonds willen de Vrienden van de Borkel graag audiovisuele apparatuur aanschaffen voor de nieuwbouw van de Borkel: voor de huiskamers zijn bijvoorbeeld grote tv’s nodig. Ook is er behoefte aan een verrijdbare bar.

Stichting Marke Gorsselse Heide
De Stichting Marke Gorsselse Heide wil de Gorsselse Heide in oude glorie herstellen en in stand houden door en voor de Gorsselse samenleving en de betrokkenheid bij de natuurwaarden van de Gorsselse Heide verder vergroten.
De Stichting wil onder meer de militaire historie van de Gorsselse heide weer zichtbaar maken. Herstel van de Bazooka- en handgranaatbanen is daarvan een onderdeel. De lokale en regionale bevolking kan daarvan kennis nemen als zij het herstelde natuurgebied bezoeken. Waardering voor de rijke natuur- en cultuurgeschiedenis van gebied wordt hiermee bevorderd.

Stichting IJsselwijs projecten
Stichting IJsselwijs brengt mensen in de samenleving met een jaarlijkse muzikale theatervoorstelling dichter bij elkaar. Voor het realiseren van deze doelstelling is een sterk communicatief medium belangrijk.
Stichting IJsselwijs vraagt een bedrag voor een grondige vernieuwing van zijn website.

Koetsiersvereniging Achter 't Peerd
Koetsiersvereniging Achter 't Peerd in is sinds 2013 eigenaar van het clubterrein in Eefde en wil graag het huidige clubgebouw, dat dateert uit de jaren negentig van de vorige eeuw compleet renoveren en verbeteren met o.a. een nieuwe hedendaagse toiletgroep en keuken, een veranda en een separate opbergruimte.

Stemmen
Bent u lid van Rabobank Graafschap-Noord? Dan kunt u stemmen op uw favoriete project. Zo bepaalt u, samen met de andere leden van de bank, welke projecten een bijdrage uit het Coöperatiefonds ontvangen.
Ieder lid kan één stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met donderdag 17 juli 2014 via www.stemophetcooperatiefonds.nl. Op deze website zijn ook de tussenstanden en promotiefilmpjes te vinden van de genoemde projecten.


Gorssel.nl
15 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends