Laatste nieuws

Gorsselse Scouts op Intercamp 2019

De scouts van Scouting de Kompasnaald en Scouting IJsselgroep zijn met het pinkster­weekeinde naar De Steeg aan de voet van de Veluwezoom afgereisd. Op het terrein van kasteel Middachten hadden maar liefst 4800 scouts uit elf landen de tenten neergezet.

Intercamp
IntercampScoutsJuni19 1Intercamp is een jaarlijks terugkerend internationaal Scouting­evenement, dat sinds 1967 wordt georganiseerd. Dit jaar was Nederland aan de beurt. Het thema was ‘Be a part of nature’, wat betekent dat er extra activiteiten in de natuur werden georganiseerd. De deelnemers kwamen uit elf verschillende landen: Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Amerika, Ierland, Zwitserland en Nederland.
De beide Gorsselse groepen stonden apart op een subcamp, maar liepen wel de hike samen van 14 kilometer in de Veluwe­zoom. Onderweg waren er verschillende spelen met samenwerkings­opdrachten.

DJ Rene
IntercampScoutsJuni19 9De hike was verdeeld over twee groepen op verschillende dagen. De andere scouts gingen op de plaza, het bruisende centrum van het kamp, verschillende activiteiten doen zoals zeefdrukken, boogschieten, behendigheids­spelen, zak­lopen en pallet jenga. Maar op de plaza konden de scouts ook genieten van de zon, muziek, versnaperingen of een koel drankje.
DJ Rene trad op en er werd flink gedanst met elkaar. Van ‘Sweet Caroline’ naar de ‘Snollebollekes' en een Poolse dans tot 'van links naar rechts'.

Poffertjes
IntercampScoutsJuni19 4Traditie van Intercamp is ook om voor elkaar te koken. Dan wordt op de hoofdstraat van het kamp bij elkaar gegeten. De scouts konden overal langs­lopen om van alles en nog wat op te scheppen. Bijvoorbeeld stroop­wafels, boeren­kool, pannen­koeken, frikandel speciaal, Duitse curry­worsten, pasta’s en verschillende bruine bonen en wortel­stoofgerechten met rijst. De leiding van de scouts uit Gorssel bakte poffertjes van 4 kg poffertjesmix.

Swoppen
Ook was er gelegenheid om te swoppen. Dat wil zeggen om insignes te ruilen met elkaar en daar werd veel gebruik van gemaakt.
Bij de sluiting werd symbolisch de vlag van Intercamp overhandigd aan Enge­land, waar het kamp volgend jaar wordt gehouden. Wie weet zijn de Gorsselse scouts er dan weer bij, want IC Intercamp 2019 was meer dan oké!
 


Gorssel, 14 juni 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends