Laatste nieuws

Gorsselse start actie ‘keukenkastje’

Grace Molegraaf heeft in haar tuin aan de Elfuurs­weg 66 in Gorssel een ‘buurt­keukenkastje’ geplaatst. In zo’n kastje kan iedereen etens­waren neerzetten die hij missen kan (of ze er speciaal voor aan­schaffen) en dan kunnen anderen die het nodig hebben de bood­schappen gewoon uit het kastje pakken en meenemen.
KastjeArmoede kleinBuurtkeukenkastje aan de Elfuursweg in GorsselHet gebruik van de kastjes is anoniem en laag­drempelig.

Verlichting
Grace: “Ik las er onlangs in Trouw een artikel over. Door inflatie en stijgende energie­prijzen kunnen mensen in financiële problemen komen. Dan brengen buurt­keuken­kastjes verlichting”. 
Het initiatief sprak haar aan: samen tegen honger en tekorten, en tegen ver­spilling. Dus vroeg Grace haar man om een kastje te maken en dat staat nu in haar tuin. “Maar”, zegt ze, “ik zou graag een betere plek vinden. Zo’n kast­je moet staan in straten en op pleinen waar mensen wonen die het niet al te breed hebben”. 
Wie ook een buurt­keukenkastje wil plaatsen, kan Grace mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Haar man helpt graag bij het timmeren.


Gorssel, 16 december 2022


Aanvulling 28 december 2022: een teleurgestelde Grace Molegraaf heeft het kastje inmiddels uit haar tuin verwijderd. Het werd als 'afvalbak' gebruikt voor aangebroken verpakkingen en afgedankte artikelen.
Grace: "Het initiatief is kennelijk niet geschikt voor Gorssel".

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends