Laatste nieuws

Gorsselse vrijwilligers bieden hulp na opheffen buslijn 56

Door het opheffen van buslijn 56 van Borculo via Lochem naar Deventer werd het voor een aantal kinderen uit Lochem en Laren een probleem om op tijd op hun scholen in Deventer te komen. In Gorssel zijn twee bussen van Stichting Welzijn Lochem (SWL) en twaalf vrijwillige chauffeurs beschikbaar. Zodoende vroeg de gemeente of SWL hulp kon bieden, en legde SWL deze hulpvraag vervolgens neer bij coördinator van de bussen en chauffeurs Jan Eekhuis. Wetende hoe gedreven de chauffeurs zijn, aarzelde hij dan ook niet deze vraag aan de vrijwilligers voor te leggen. Met succes. Al snel had hij het rooster voor de twee weken tot aan de kerstvakantie rond. Sinds 13 december 2021 zorgen de chauffeurs dat de bussen 's-morgens om 7.30 uur in Lochem zijn om van daaruit te beginnen aan de rit naar de scholen in Deventer. Om 16.00 uur begint dan weer de terugrit.
Hiermee helpen de Gorsselse vrijwilligers voor een tijdelijke oplossing van een probleem dat om een structurele oplossing vraagt.

Groep vrijwillige chauffeurs
SWL Busjes kleinDe twee in Gorssel gestationeerde bussen van SWL (archieffoto)SWL heeft in de garage naast Den Oldenhof twee bussen gestationeerd, waarmee ouderen en minder validen worden vervoerd. Een aantal jaren achter­een waren er dagelijks ritten naar de dagopvang in De Borkel en Het Spijk in Eefde. De twaalf Gorsselse chauffeurs verzorgden deze ritten. Vanwege de corona-maatregelen stopte dit vervoer in maart 2020. Na enige tijd, toen de dag­opvang weer open werd gesteld voor de extern wonende deelnemers, werden deze ritten in handen gegeven van de professionele vervoerders. SWL achtte het toen, vanwege het besmettings­gevaar, nog niet verantwoord hiervoor de vrijwilligers in te zetten.

Verbazing over stoppen vrijwilligerswerk
Op 19 oktober jl. kreeg de groep vrijwilligers tot hun grote verbazing en teleur­stelling van SWL te horen dat was besloten dat het vervoers­werk naar de dag­opvang definitief in handen blijft van de professionele vervoerders.
Hiermee viel de basis onder het vrijwilligers­werk weg. De twee bussen worden nog slechts minimaal gebruikt en het vrijwilligers­werk, dat door de chauffeurs met groot plezier werd gedaan, is weggevallen.
SWL is bezig te onderzoeken hoe de bussen toch voor (de oude gemeente) Gorssel ingezet kunnen worden.


Redactie Gorssel.nl
14 december 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends