Laatste nieuws

Gorsselse Whisky Week bij De Wingerd

Van 13 tot en met 18 november 2017 is het feest voor whiskyliefhebbers bij Slijterij De Wingerd in Gorssel. Tijdens de Gorsselse Whisky Week staat de winkel geheel in het teken van het 'levenswater' uit Schotland. Ook enkele collega-ondernemers uit Gorssel helpen mee.


    Whiskykit Afb 3

    TerpstraJTE6 10 1712

     Bonbons van bakker Terpstra

    RodenburgGR

    Worstjes met whisky van slager Rodenburg

    De Schotse ruit 003

    Schotse sfeer van De Schotse Ruit

Je eigen whisky
Tijdens de Gorsselse Whisky Week komt De Wingerd met een bijzonder concept, dat officieel pas eind november op de markt verschijnt: de Z.F.L. Whisky (‘Make your own whisky’). Hiermee kan een whisky naar eigen smaak ‘rijpen’ voor bijzondere gelegenheden. Door zelf te experimenten met de bijgevoegde houten chips, elk voorzien van een eigen smaak, kenmerk en karakter ontstaat er dan een ‘persoonlijke’ whisky. Na een rijping van drie jaar en een dag mag het ook officieel whisky heten. Het concept is in de winkel te bekijken en te bestellen, voor levering vanaf eind november 2017.
Verder zijn tijdens de whiskyweek flessen whisky te koop (bijvoorbeeld de Gouden Carolus Whisky) met 15% korting (uitgezonderd aanbiedingen). Naast deze korting zijn er nog meer scherpe acties, bij onder meer de ‘Singleton 12 years’ en de ‘Johnnie Walker Blue label’.

Whisky, bonbons en worstjes in Schotse sferen
Enkele collega-ondernemers uit Gorssel werken mee aan de Gorssels Whisky Week.
Zo maakt bakkerij Terpstra speciaal voor deze week een selectie bonbons. Ze zijn in doosjes van zes verkrijgbaar en daarin zitten twee pure bonbons met Laphroaig whisky, twee witte bonbons met vijftien jaar oude Glenlivet en twee melkbonbons met veertien jaar oude Oban whisky. Mooi verpakt, vers gemaakt en een heerlijk genietmoment. En Slagerij Rodenburg komt met een Whisky Week Worstje! Uniek in zijn soort en gemaakt met de Jim Beam double oak Bourbon whisky. Deze lekkernij is op zondag 12 november 2017 tijdens ‘Ode aan ’t Wild’ al te proeven tijdens 'Ode aan het wild' waar ook De Wingerd zal staan met whisky, wijn en Davo Weizenbock, ter hoogte van Zigzag wonen aan de Hoofdstraat.
De Schotse Ruit tovert De Wingerd om in Schotse sferen. Dit gaan ze onder andere doen door een prachtige showtafel te maken.
Eric Derks van De Wingerd: “We zijn ontzettend blij en trots dat deze collega's ons willen helpen met dit whiskyfeestje. Maar we hebben nog meer verassingen in petto. Daarvoor heten we iedereen van harte welkom bij ons in de winkel tijdens de Gorsselse Whisky Week”.

Slijterij Wijnhuis De Wingerd
Nijverheidsstraat 20A
7213 DB Gorssel
Website


Gorssel, 7 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends