Laatste nieuws

Graafschap bibliotheken: fusie met Brummen/Voorst

Graafschap bibliotheken (vestigingen in de gemeenten Lochem en Zutphen) en Biblio­theek Brummen/Voorst gaan vanaf 1 januari 2023 verder als één organisatie. De nieuwe naam is: Biblio­theek Berkel & IJssel, afgekort als BIJ de bieb (de ‘B’ is van Berkel, de ‘IJ’ van IJssel). Voor de bezoekers van de verschillende vestigingen verandert er weinig: lokale dienst­verlening en rol­vervulling blijven behouden.

Nieuwe werkwijze
LogoBiebNieuw kleinNieuw logo BIJ de biebDe Bibliotheek is er voor persoonlijke ont­wikkeling en het verbeteren van maatschappe­lijke kansen voor alle inwoners van de gemeenten Lochem, Brummen, Voorst en Zutphen. Daarbij verandert de werk­wijze van de bibliotheek: er worden steeds meer diensten ont­wikkeld met en vanuit de gemeen­schap: de bibliotheek van lezen, leren, ontdekken en ontmoeten. 
Bieb dec22 JTE 6 kleinNieuwe inrichting bibliotheek GorsselDe biblio­theek in Gorssel is de eerste vestiging van Graaf­schap bibliotheken die – letterlijk -volgens het nieuwe concept is ingericht. “Een pareltje in de gemeente Lochem” noemde wet­houder Wendy Goodin de nieuwe bibliotheek­vorm tijdens de officiële her­opening op 5 december 2022.

Fusie
Die nieuwe werk­wijze vraagt ook extra inspanning. Daarom hebben beide biblio­theken gekozen voor samen­werking. Jacqueline Roelofs, de huidige directeur-bestuurder van Graafschap Biblio­theken, gaat deze rol ook in de nieuwe organisatie vervullen.

Cadeautje
Om te vieren dat BIJ de bieb een feit is, ontvangen bezoekers en leden van de biblio­theek in de maand januari 2023 een gratis kop koffie of thee met iets lekkers erbij.
De biblio­theek in Den Oldenhof in Gorssel is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De biblio­theek in Gorssel is ook de plek waar bewoners terecht kunnen bij het gemeentelijk loket. Het is iedere woens­dag geopend van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur, alleen voor burger­zaken en na het maken van een afspraak.


Redactie Gorssel.nl
27 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends