Laatste nieuws

Gratis cursussen voor vrijwilligers

Volgende maand zijn er drie cursussen voor vrijwilligers: motiverende gespreksvoering, werken met Excel en het maken van een film. De cursussen zijn van de vrijwilligersacademie, een onderdeel van de vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Lochem. Het kan vrijwilligers helpen om beter te werken en samen te werken, of om zichzelf verder te ontwikkelen. De gratis cursus is bedoeld voor mensen die zich wel eens vrijwillig inzetten binnen de gemeente Lochem, en voor hen die samen met vrijwilligers werken aan een maatschappelijk doelstelling.

Van weerstand naar medewerking
VrijwilligersacademieGRGesprekken lopen niet altijd vlot, soms zijn mensen moeilijk te motiveren, of soms stuit je op weerstand. Tijdens een serie van twee trainingen leren deelnemers om te gaan met weerstand en hoe dat kan worden voorkomen. Gesprekken met meer effect en meer plezier. De trainingen zijn interactief en sluiten aan bij eigen ervaringen.
Moniek Vossebeld verzorgt dit programma. Zij is gezondheidsvoorlichter en sociaal werker en werken aan gedragsverandering is dagelijkse kost voor haar.
De trainingen zijn op dinsdagen 13 en 20 maart 2018, van 19.30 tot 21.30 uur.
Het minimum aantal deelnemers is zes en het maximum twaalf.

Excellent met Excel
Excel is een handig programma voor overzichten en berekeningen. Tijdens deze workshop voor beginners wordt geleerd om met Excel aan de slag te gaan. Deelnemers kunnen vooraf aangeven wat ze willen leren en tijdens de workshop kunnen zij gegevens meenemen die in Excel verwerkt kunnen worden.
De training wordt gegeven door Bettina Wargerink, medewerkster van Stichting Welzijn Lochem. Zij werkt dagelijks met Excel en helpt ook vaak collega’s hiermee.
De workshop is op donderdag 22 maart a.s. van 19.00 tot 21:00 uur. Er geldt een minimum aantal deelnemers van drie en maximaal tien.

Filmpje!
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze workshop wordt geleerd hoe je met eigen telefoon of tablet een eenvoudig filmpje kan maken: opnemen, monteren, tekst en muziek erbij. En vervolgens hoe je het resultaat kan gebruiken op social media of voor een presentatie. Deelnemers kunnen eigen materiaal meenemen om tijdens de les direct een bruikbaar filmpje te maken.
De workshop is op dinsdag 27 maart a.s. van 19.00 tot 21.30 uur en wordt gegeven door jongerenwerker Jaap van Drunen en een jongere van het jongerencentrum. Aantal deelnemers is minimaal drie en maximaal tien.

Aanmelden
De trainingen worden gegeven in stad Lochem.
Opgeven kan per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0573-297000. Vermeld daarbij uw naam, e-mailadres en de naam van de cursus.
Deelname is gratis. Als u zich opgeeft is het voorwaarde dat u daadwerkelijk deelneemt aan de cursus.
  

Gorssel, 8 februari 2018

  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends