Laatste nieuws

Gratis nieuw bankje voor het OLT

In de laatste week van juli 2020 zijn in Gorssel vernielingen aangericht. In het Openlucht­theater moest onder meer een bank het ont­gelden. Enkele dagen na publicatie over het vandalisme kreeg het Openlucht­theater van Dirk van Helvoort van De Poorte Joppe de vraag of hij kon helpen. 

OLTBank 3 kleinDe Poorte heeft in 2013 bij het herstel van het theater onder meer alle bankjes geleverd en geplaatst, dus Van Hel­voort wist precies wat er moest gebeuren. Op 7 augustus zijn de resten van de kapotte bank af­gevoerd en is meteen, op kosten van De Poorte, een nieuwe bank geplaatst.
OLTBank 4 kleinVan Helvoort gaf dus een gloednieuw bankje cadeau! Het Openluchttheater is De Poorte Joppe zeer dan­kbaar voor de royale geste én voor de snel­heid waarmee een en ander is gerealiseerd. 

Tramstation
OLTBank 1 kleinOok een herdenkingsbord bij het Tramstation, thuisbasis van de Historische Vereniging De Elf Mar­ken, bleek verdwenen. Het bord stond rechts van het Tram­station en was uitgegraven en meegenomen. Gorssel.nl plaatste een oproep om het bord terug te bezorgen.
Heeft de dief berouw gekregen? Hoe dan ook, enkele dagen geleden lag het bord weer op de oorspronke­lijke plek op de grond, onbeschadigd en wel. De Elf Marken had inmiddels aan­gifte gedaan, maar heeft dat nu geannuleerd.


Gorssel, 8 augustus 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends