Laatste nieuws

Gratis water besparen met LochemEnergie

In de zevende week van de EnergieBespaarWeken geeft LochemEnergie cadeaus om water te besparen. De actie is niet alleen bedoeld voor huis­eigenaren, maar dankzij de Huurders­belangenvereniging IJsseldal ook voor huurders van IJssel­dal Wonen in Gorssel, Eefde, Epse, Almen en Harfsen.

Water besparen
LEEnergiebespaarwekenKL kleinOver water en water besparen werd tot voor kort niet echt nagedacht. We hadden altijd te veel water, nooit te weinig. Dat is snel aan het ver­anderen: droogte zien en voelen we overal om ons heen. Het advies is duide­lijk: minder water gebruiken en regen­water zo lang mogelijk vast­houden.
Daarvoor heeft LochemEnergie een gratis water­besparende douchekop of een gratis regen­ton vul­automaat beschikbaar.

Spaardouchekop
Douchen met een volle straal vraagt veel water en daarom is een spaar­douchekop een mooie uit­vinding. Dankzij slimme technologie gebruikt zo’n douchekop tot 40% minder water en heb je nog steeds een volle straal. Zo wordt ook nog gas be­spaard, want als er minder water uit de douche komt, hoeft er ook minder water ver­warmd te worden. 

Regenton vulautomaat
Met een regenton onder de regenpijp stroomt het regenwater niet het riool in. Het op­gevangen water kan gebruikt worden om planten water te geven of ramen/fiets/auto/terras schoon te maken. Bovendien bevat regen­water geen kalk en laat het dus geen strepen na. Het nadeel van een regen­ton: als hij vol is, stroomt hij over. Daar is een op­lossing voor: de vul­automaat. Met een vul­automaat tussen regenpijp en regen­ton stroomt het water via de auto­maat in de ton, tot hij bijna vol is: dan gaat de rest van het water weer keurig de af­voer in.

Aanmelden
Ga naar het aanvraagformulier op de website van LochemEnergie en schrijf in voor een gratis spaar­douchekop of een gratis regenton vulautomaat. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 juni 24.00 uur.
De cadeaus worden in verband met de coronamaatregelen thuisbezorgd door leden van Lochem­Energie in een van de elektrische auto's van LochemEnergie/Elektrip. 


Gorssel, 9 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends