Laatste nieuws

Gravel Omloop Gorssel

Op zondag 28 augustus 2022 organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel de ‘Gravel Om­loop Gorssel’. Het thema van de Gravel Om­loop is ‘Bikes en Burgers'. WTC Gorssel organiseert dit jaar voor de tweede keer een toer­tocht voor de gravel­bike. De tocht is een fiets­evenement voor iedereen die de prachtige omgeving van Gorssel wil ont­dekken. De ervaren route­bouwer weet als geen ander een verrassende route uit te zetten die zoveel mogelijk langs de oude gemeente­grenzen van Gorssel loopt. 

Gravelbike
Gravel Omloop Gorssel kleinDe gravel­bike, in Nederland ook wel gravel­fiets of gravel­racer genoemd, is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. Eigenlijk is er niet meer nodig dan een fiets met wat dikkere banden dan een race­fiets. Het rijden op een gravel­bike is technisch niet super­uitdagend en daardoor voor iedereen toeganke­lijk. Bijna overal zijn wel leuke paadjes te vinden en een rit van een uurtje geeft al een heel voldaan gevoel.

Gravel Omloop Gorssel
Voor de Gravel Omloop Gorssel is er keuze tussen twee af­standen: 65 km of 100 km. De route wordt als GPX-bestand ontvangen en is eenvoudig te volgen met een fiets­computer of telefoon. Halver­wege de tocht is er een pauzeplek, waar wordt voor­zien in een versnapering. De route is niet alleen voor gravel­bikes bedoeld, ook ATB-rijders zijn welkom.

Informatie
Start- en finish­locatie is StayOkay Gorssel, Dortherweg 34, 7216 PT Kring van Dorth. Voor­inschrijvers krijgen een broodje hamburger of vegaburger bij de finish. Start­tijden zijn tussen 8.30 en 10.00 uur.
Bij voor­inschrijving bedragen de kosten (incl. broodje hamburger): voor 15 jaar en ouder € 12 (op de dag zelf is dit € 15); NTFU-leden betalen € 9 (op de dag zelf € 12. Deelname tot 15 jaar is gratis. 
Alle informatie en de inschrijf­pagina is te vinden op: wtcgorssel.nl.


Gorssel, 16 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends