Laatste nieuws

Gravel Omloop Gorssel editie 2023

Op zondag 27 augustus 2023 organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel weer de ‘Gravel Om­loop Gorssel’. Het thema van de Gravel Om­loop is ‘Bikes ‘n Burgers'. 
Gravelfiets­liefhebbers zijn welkom op de start-finish locatie bij Stayokay Gorssel, gevestigd in voormalig jacht­huis De Kleine Haar in Kring van Dorth. Hier start een aan­trekkelijke route over veelal onverharde wegen door het Achter­hoekse landschap in de omgeving van Gorssel.

Gravelfietsen
Gravel2023 kleinHet gravel­fietsen is in de afgelopen jaren uit­gegroeid tot een volwaardige nieuwe vorm van de fiets­sport beoefenen. Een combinatie tussen race­fietsen, veldrijden en mountain­biken brengt de fietsers langs nieuwe onontgonnen weggetjes, paadjes en stroken. De deel­nemers worden na afloop getrakteerd op een verse hamburger, ter plekke klaar­gemaakt door de koks van Stayokay Gorssel. 

Twee afstanden
Voor de editie van 2023 zijn de routes geheel vernieuwd: de mooiste gravel­paden ten oosten en zuiden van Gorssel worden opgezocht. Er is keus tussen twee afstanden: 65 km of 100 km. Halver­wege de tocht is er een pauze­plek (op de 100 km route zijn er twee rust­punten). 
De routes worden als GPX bestand aan­geboden. Op belangrijke punten en over­steken worden borden geplaatst, maar de route is niet volledig uit­gepijld: neem dus je Garmin/Wahoo mee.

Informatie en inschrijving
Start- en finishlocatie is StayOkay Gorssel, Dortherweg 34, 7216 PT Kring van Dorth. 
Voorinschrijvers krijgen een broodje ham­burger of vegaburger bij de finish (bij dag­inschrijving geldt: hamburgers zo lang de voorraad strekt.) Starttijden zijn voor de 60 km tussen 09.00 en 10.00 uur en voor de 100 km tussen 08.00 en 09.00 uur.
Alle informatie over kosten voor deel­name en de inschrijf­pagina zijn te vinden op: https://www.fietssport.nl/toertochten/54326.


Gorssel, 1 augustus 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends