Laatste nieuws

Griep- en pneumokokkenprik 2021

Het is weer tijd voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie. In 2020 vonden de vaccinaties vanwege de corona­situatie plaats in de sporthal in Epse en in ’t Trefpunt in Gorssel, maar dit jaar organiseren de huisartsen­praktijken in Gorssel en Epse de vaccinatie weer individueel en zo veel mogelijk ‘corona­proof’. Lees hierna de oproep van de huisartsen Schroth, Hulshof en Van Gelderen.

“Aan alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Epse en Gorssel 
Griepprik klein kleinGriep- en pneumokokkenvaccinatie 2021U kunt langskomen als u een uitnodiging heeft ontvangen. De brieven worden ongeveer twee weken van tevoren verstuurd. Hieronder vindt u de data en tijdstippen voor de vaccinaties. Deze zijn zo kort mogelijk na de levering van de vaccins gekozen (helaas hebben wij geen invloed op de levering gehad). Als u zowel voor de griep- als de pneumokokken­vaccinatie een uitnodiging heeft ontvangen krijgt u in elke arm een prik.
Bewoners van Het Spijk, De Borkel en het steunpunt in Epse krijgen hun vaccinaties aan huis.

Huisartspraktijk Hulshof
Donderdag 28 oktober 2021: 14.00 - 18.00 uur 
Locatie: in de praktijk
Huisartspraktijk Schroth
Woensdag 17 november 2021: 15.00 - 18.00 uur
Locatie: kantine Sporthal Epse
Huisartspraktijk van Gelderen
Dinsdag 16 november 15.00 - 18.00 uur 
Donderdag 18 november 15.00 - 18.00 uur 
U mag zelf kiezen op welke dag u komt
Locatie: in de praktijk

Bescherming
De griepprik geeft de beste bescherming tegen griep. De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweer­stoffen tegen griepvirussen maakt. Twee weken na de vaccinatie heeft u genoeg afweer­stoffen.
Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden. De vaccinatie maakt de kans kleiner dat u een long­ontsteking krijgt. Na vijf jaar is de prik uitgewerkt. Mensen die geboren zijn tussen 1 januari 1948 en 31 december 1952 krijgen dit jaar een uitnodiging.
Alle medewerkers van de praktijken zien u graag verschijnen en vergeet vooral uw oproep(en) niet mee te nemen.”


Gorssel, 10 oktober 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends