Laatste nieuws

Griep- en pneumokokkenprik 2022

Het is weer tijd voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie. Ook dit jaar organiseren de praktijken in Gorssel en Epse het individueel. Lees hierna de oproep van de huisartsen Schroth, Hulshof en Jansen/van Gelderen.

Aan alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Epse en Gorssel 
Griepprik klein kleinGriep- en pneumokokkenvaccinatie 2022U kunt op het tijdstip langskomen dat in uw uitnodigings­brief staat. De brieven worden ongeveer twee weken van tevoren verstuurd. Hieronder staan alvast de data en tijd­stippen voor de vaccinaties. Deze zijn zo kort mogelijk na de levering van de vaccins gekozen (helaas hebben wij geen invloed op de levering). Als u zowel voor de griep- als de pneumokokken­vaccinatie een uitnodiging heeft ontvangen krijgt u in elke arm een prik.
Bewoners van Het Spijk, De Borkel en het steunpunt in Epse worden aan huis gevaccineerd.

Huisartsenpraktijk Hulshof
Vrijdag 14 oktober 2022 : 14.00 - 18.00 uur
Locatie: in de praktijk
Huisartsenpraktijk Schroth
Woensdag 16 november 2022 : 14.00 - 18.00 uur
Locatie: kantine Sporthal Epse
Huisartsenpraktijk Den Oldenhof
Donderdag 17 november 2022 : 14.00 - 18.00 uur
Locatie: in de praktijk

Bescherming
De griepprik geeft de beste bescherming tegen griep. De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweer­stoffen tegen griep­virussen maakt. Twee weken na de vaccinatie heeft u genoeg afweer­stoffen.
Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden. De vaccinatie maakt de kans kleiner dat u een long­ontsteking krijgt. Na vijf jaar is de prik uitgewerkt.

Als u ook een Covidvaccinatie krijgt in dezelfde periode is dit niet bezwaarlijk. Het kan geen kwaad om de vaccinaties korte tijd na elkaar te krijgen.

Alle medewerkers van de praktijken zien u graag verschijnen en vergeet vooral uw oproep(en) niet mee te nemen!


Gorssel, 29 september 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends