Laatste nieuws

Petitie voor behoud gebouw Vullerschool

Het Lochemse college van B&W heeft aangekondigd een vervolg­­onderzoek te starten naar de haalbaarheid van een van de Gorsselse accommodatie­varianten op het terrein van ‘t Trefpunt. Gorssel.nl maakte daar in een recent artikel melding van. 
Op verzoek van de werkgroep GA! onderzoekt men nu het scenario waarin de sporthal van ’t Trefpunt wordt gerenoveerd en op het verdere terrein van ’t Trefpunt een nieuwe school wordt bijgebouwd met toevoeging van een multifunctionele ruimte. In november 2021 moet duidelijk moeten zijn of de gemeenteraad met dat scenario instemt.
Een aantal inwoners vindt echter dat de Vullerschool in de huidige vorm behouden moet blijven.

Drie scenario’s
Vullerschool 1 kleinPetitie voor behoud gebouw VullerschoolDe werkgroep GA! heeft voor de Gorsselse accommodaties drie scenario’s uitgewerkt. 
De minst vergaande is nieuwbouw van de Vullerschool, met kinder­opvang en een gymzaal op de huidige locatie van de school (de minimum­variant). In dit scenario verdwijnt ’t Trefpunt en komt op die plek woningbouw. 
De meest vergaande is de multi­functionele accommodatie (MFA), maar daar heeft de gemeenteraad in november 2020 al een streep doorgehaald. 
In het tweede scenario, dat nu wordt onderzocht, verhuist de Vullerschool naar de locatie van ’t Trefpunt en is op de huidige plek van de school dus ruimte voor woningbouw.

Petitie
Bekende Gorsselnaar Henk Veenendaal vindt het erg jammer en onnodig dat de huidige Vullerschool zou verdwijnen. Hij is een petitie gestart om de school in het huidige gebouw te behouden. Henk: “Het centrum van Gorssel met de diverse markante gebouwen kan niet zonder dorpsschool, het is in mijn optiek een enorme aderlating om dit gebouw naar de grond te halen. De Vullerschool moet blijven staan, het gebouw is in uitstekende conditie en men voert ook geen steekhoudende redenen aan om sloop te rechtvaardigen.”
Daarmee wijkt de petitie overigens af van de scenario’s van de werkgroep GA! Ook in de minimumvariant op de locatie van de Vullerschool was gekozen voor nieuwbouw, omdat het huidige schoolgebouw niet meer aan de eisen van de tijd voldoet.


Redactie Gorssel.nl
9 mei 2021 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends