Laatste nieuws

Grote gift van Gorssels Erve voor Marke Gorsselse Heide

Stichting Gorssels Erve heeft een bedrag van € 10.000 beschikbaar gesteld aan Stichting Marke Gorsselse Heide voor de crowd­fundingsactie om een terrein met bos en heide te verwerven van Natuur­monumenten.

Het 12 hectare grote perceel dat Marke Gorsselse Heide wil kopen ligt langs het spoor tussen Gorssel en de huidige Gorsselse Heide en moet een (ecologische) verbinding vormen tussen Gorssel en de heide. Marke Gorsselse Heide hoopt via crowd­funding een bedrag van € 60.000 te ontvangen. De rest van de koopprijs van € 175.000 kan uit fondsen worden verkregen en voor een deel uit eigen middelen worden opgebracht.

cheque Gorssels Erve aan Marke Gorsselse heide kleinInez Rensink overhandigt de cheque van tienduizend euro aan Jacques Duivenvoorden, rentmeester van de Gorsselse HeideMet de bijdrage van Gorssels Erve staat de teller van de crowd­fundingactie nu op ruim € 20.000. De actie loopt nog tot eind deze maand.

Stichting Gorssels Erve is een lokaal fonds met een ANBI status voor het ontvangen van legaten en schenkingen, die ten dienste staan voor het behouden en versterken van karakteristieke elementen in het dorp Gorssel en omgeving. Het bestuur van Gorssels Erve is van mening dat deze aanvulling van de Gorsselse Heide heel goed past binnen de doelstelling van dit lokale fonds. Met deze donatie wordt geïnvesteerd in een lange termijn belang voor de inwoners van Gorssel.

Stichting Marke Gorsselse Heide is bijna 15 jaar beheerder van de Gorsselse Heide.

 

 

Gorssel, 7 januari 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends