Laatste nieuws

Grote opkomst museumterrein op Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw, op 24 mei 2014, was het bouwterrein van het Museum voor Modern Realisme (MORE) opengesteld voor publiek. Bij de hoofdingang van het oude gemeentehuis werd iedereen vriendelijk ontvangen door mensen van de ‘crew’, (op de vrouwen na) door de week allemaal werkzaam op het bouwterrein. Natuurlijk nam ook Gorssel.nl een kijkje.

Bijzonder gevoel
MuseumOpenDag24-5-14 47Op het dak van de nieuwbouw, met uitzicht op het oude deel.Het was een bijzonder gevoel om door de hoofdingang van het voormalige gemeente­huis naar binnen te gaan. Veel Gorsselnaren hebben hier nog andere herinneringen liggen, zoals huwelijken, lintjesuitreikingen, vergaderingen etc. Nu loopt het voormalige gemeentehuis vloeiend over in de nieuwbouw en is er binnen weinig meer wat aan vroegere tijden herinnert.
Al snel gaat het vreemde gevoel over in verwondering over de imposante zalen met hun nu al mooie lichtinval. Zeven zalen, verdeeld over twee etages: buiten besef je niet hoeveel ruimte het museum binnen heeft.

Dag van de Bouw
MuseumOpenDag24-5-14 45Het was een goed georganiseerde dag met een enthousiaste crew. Activiteiten waren er voor jong en oud. Voor de jeugd waren er een heus springkussen, poffertjes en een kinderatelier. Voor volwassenen werden er rondleidingen gegeven door enthousiaste crewleden. Kijken door een virtual reality bril, die je het eindresultaat van de ruimte liet zien waar je bent en menig bezoeker duizelig maakte. Meegaan op een hoogwerker, informatiestands van de bouwbedrijven etc. Er was een positieve wisselwerking tussen de organisatie en de bezoekers.

Begrip voor de bouw
MuseumOpenDag24-5-14 62Een belangrijk doel van deze dag was volgens Jan Nijzink (uitvoerder) het kennismaken met de bouw. “We willen ons open stellen voor vragen of problemen.” Hij was enthousiast over de geweldige interesse en complimenteerde de omwonenden met het begrip voor de bouwwerkzaamheden. “Mocht er iets zijn dan kan er altijd contact opgenomen worden via tel. 06 43 41 45 37.”

Kritisch
De meningen over het museum liepen behoorlijk uiteen. De kritiek luidt: “Veel te groot voor zo'n klein dorp, hoe moet dat met het parkeren? Is het nu voorbij met de rust?” Positieve geluiden waren er gelukkig ook: Gorsselnaren die trots zijn dat hun dorp zo'n geweldig museum krijgt. Cultuur en natuur bij elkaar. En niet te vergeten: “Het is ook goed voor de middenstand”. 

We zullen in 2015 zien wat het Gorssel gaat brengen, voorlopig wordt er nog gebouwd.

 

 
Redactie Gorssel.nl
25 mei 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends