Laatste nieuws

(H)eerlijk snoepen op de bakwedstrijd!

Met de woorden ‘Soms heb je dat in de keuken, dat je iets maakt waardoor je een gat in de lucht springt en dat is ook zo bij deze taart’, maakten Jeroen Wendt (chef-kok van het Bosrestaurant) en Gerrit van Helvoort op 16 september de winnares van de FairTrade bakwedstrijd van Wereldwinkel Gorssel bekend. Floor was de gelukkige met haar chocoladetaart.

Chocoladetaart, cupcakes en appeltaart
Taartenbak 37Met haar heerlijke chocoladetaart heeft Floor het boek ‘Wat van Fair komt…’, gewonnen. De cheesecake-cupcakes brachten Astrid de Vries tot een tweede plek en zij kreeg het boek ‘Delicious’. Verder kreeg zij een mooi compliment, want Jeroen Wendt zou de cheesecakes zo op zijn kaart zetten! Wie weet zijn de cheesecakes dus over een tijdje te proeven in het Bosrestaurant, maar u kunt ze ook gewoon zelf bakken. De recepten van de drie winnende taarten staan namelijk op de website van de Wereldwinkel.
Ook het recept voor de Naranja appeltaart, gebakken door Annemarie van der Peijl, kunt u dus op de site vinden. Deze appeltaart viel heel goed in de smaak bij de jury, waarmee Annemarie de derde plaats behaalde. Zij mocht het boek ‘Hartige taarten’ mee naar huis nemen.
De overige deelnemers zijn ook niet met lege handen vertrokken, want zij kregen het boek ‘(H)eerlijk genieten’ mee. 
Na de prijsuitreiking hebben alle aanwezigen genoten van de (h)eerlijke taarten.

Foto’s en recepten
Femke Beijnvoort was erbij voor Gorssel.nl en maakte de foto's die u bij de albums kunt bekijken 
Bezoek de website van de Wereldwinkel als u de recepten van de winnende taarten wilt hebben.

Veel bakplezier gewenst!
 

Gorssel, 20 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends