Laatste nieuws

H. (Harry) van der Meij overleden

Op 2 januari 2015 is Gorsselnaar H. (Harry) van der Meij overleden. Hij was al enige tijd ziek.
Harry van der Meij (van de Roskam) was voor veel Gorsselnaren een bijzonder mens. Henk Veenendaal kijkt terug op zijn leven.

De Roskam
De familie Van der Meij bestierde sinds de tweede helft van de achttiende eeuw De Roskam: Harry was de laatste Van der Meij ‘van de Roskam’. Toen Harry eind jaren tachtig een hartinfarct kreeg, verkocht hij, in 1990, het bedrijf omdat er geen opvolgers waren. Hij was voor velen een zeer dierbare man, die in het dorp voor iedereen klaarstond: een gastheer pur sang met een groot hart.

Bijzondere gasten
In De Roskam ontving Harry veel bijzondere gasten, zoals de complete Nederlandse schaatsploeg die er een week verbleef, net als jaren later de Russische ploeg. Veel notabelen bezochten in die tijd vanuit het westen Gorssel als vakantieplek.
Ook was De Roskam het centrum van de ruitersport. In de manege en stallen gebeurde veel. Harry bedacht de Achterhoek Route. Vanuit de Roskam kon je per paard een week lang de Achterhoek doorkruisen via deze door Harry samengestelde route. Hij zorgde ervoor dat de bagage van hotel naar hotel werd gebracht.

Stamtafel
En niet te vergeten: de stamtafelverhalen. Er hebben zich aan die tafel bijzondere dingen afgespeeld. Na de raadsvergadering op donderdag dook de volledige raad inclusief burgemeester en wethouders de Roskam in. Hoe dicht sta je bij je inwoners? Dat was prachtig. 
Harry, die te paard het café in kwam, of op zijn motorfiets … Het gebeurde gewoon.

Dierbaar
Wat blijft, is verdriet omdat hij niet meer onder ons is. Hij heeft met zijn bijna 82 jaren nog lang van het leven genoten: met een zeilboot in het Ketelmeer, of hij denderde langs op zijn motorfiets.
Veel Gorsselnaren hebben een plekje voor hem ingeruimd in hun hart.


Gorssel, 4 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends