Laatste nieuws

Hans Riesewijk uit Joppe schrijft kinderboek

Onlangs verscheen ‘Poepert de aap en de duizendballonnenballon’, het eerste kinderboek van Hans Riesewijk uit Joppe.


    RiesewijkBoekcover

    Boven: omslag 'Poepert de aap'
    Onder: illustratie uit het boek door Marion Vrijburg

    RiesewijkBoekIll

Het boek
Poepert is een aap, maar ook een mens. Een mensaap dus, die graag wil vliegen. Net als een meeuw. Het liefst wil hij naar Amerika, omdat daar alles kan. Maar hoe? Apen zijn geen vogels en hebben dus geen vleugels. Vliegen kun je dan wel vergeten, of toch…?

De auteur
Hans Riesewijk woont in Joppe en is opgeleid als leraar wis- en natuurkunde en was werkzaam als ondernemer in de informatietechnologie. Na zijn pensioen begon hij met het schrijven van songteksten en korte verhalen.

Kinderboeken
Inmiddels heeft Hans zijn nieuwe droom ontdekt: het schrijven van kinderboeken. Hij richt zich bij het schrijven van kinderverhalen vooral op de toekomst en de veranderende samenleving.
Hans Riezewijk: “Net zoals veel ouders las ik ook altijd mijn drie dochters (en wie er ook maar bleef slapen) voor bij het slapen gaan. Ik las niet voor uit een boek, maar uit mijn fantasie. Ik vertelde iedere avond een avontuur van Poepert de aap, totdat ze daarvoor ‘te groot’ waren”.
Nu zijn die kinderen volwassen, hebben zelf een gezin en denken terug aan die verhalen. “Kun je er geen boek over schrijven?” En dat werden de avonturen van Poepert de aap.
De illustraties in het boek zijn van de hand van Marion Vrijburg.

Informatie
Titel: Poepert de aap en de duizendballonnenballon’
Auteur: Hans Riezewijk
Illustraties: Marion Vrijburg
Uitgever: BoekenGilde
Omvang: 43 p.
ISBN 978-94-6323-174-9
Prijs: € 15


Redactie Gorssel.nl
12 oktober 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends