Laatste nieuws

Hartveilig wonen met AED netwerk

Hartveilig wonen
aed1Hartveilig wonen is een netwerk van goed opgeleide mensen die kunnen reanimeren en defibrilleren. Bij een melding van een hartstilstand wordt via 112 automatisch het ‘Hartveilig wonen-netwerk’ ingeschakeld. Aangemelde burgerhulpverleners  in  de nabije omgeving van het slachtoffer en een AED ontvangen via een sms of app de vraag of zij hulp kunnen verlenen.

Meld u aan als hulpverlener voor Hartveilig wonen
Als u kunt reanimeren en een AED bedienen kunt u burgerhulpverlener worden. Meer informatie en aanmelden op de site van Hartveilig wonen (www.hartveiligwonen.nl). Aanmelden is kosteloos en op vrijwillige basis. U bepaalt zèlf op welke dagen, tijden en locatie(s) u oproepbaar bent voor een calamiteit. En wanneer u een oproep krijgt, bent u niet verplicht om te reageren. 

Bijeenkomst Hartveilig wonen in Gorssel
Op maandag 22 oktober as. organiseert  de gemeente Lochem een informatieavond over Hartveilig wonen. De bijeenkomst wordt gehouden op het gemeentehuis in Gorssel aan de Hoofdstraat 28 en start om 19.30 uur. Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u meer weten over dit project, komt u dan naar de informatieavond. U bent van harte welkom!

Meer informatie
Wilt u meer informatie, bezoekt u dan de website www.hartveiligwonen.nl of bel 0900-3212580.
Ook kunt u met vragen terecht bij de gemeentelijke coördinator voor het AED netwerk, Dian Derksen. U kunt haar bereiken via het centrale telefoonnummer van de gemeente (0573) 28 92 22 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op Gorssel.nl staat overzicht van AED's in Gorssel

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends